Lara: Motivacija po nemško!

Aktualno, Blog

Ko bom velika, bom zdravnica. Da bom pomagala ljudem. Da bom reševala življenja. Da bo svet boljši. Ja, to je prvotna želja od samega začetka, in to je tudi razlog, da se, pardon izrazu, j***m s tem, na čase en-mičkeno napornim študijem. AMPAK, to ne pomeni, da moja vizija prihodnosti ne sme biti tudi kanček […]

Ko bom velika, bom zdravnica. Da bom pomagala ljudem. Da bom reševala življenja. Da bo svet boljši.

Ja, to je prvotna želja od samega začetka, in to je tudi razlog, da se, pardon izrazu, j***m s tem, na čase en-mičkeno napornim študijem. AMPAK, to ne pomeni, da moja vizija prihodnosti ne sme biti tudi kanček materialistična, kajne? Saj ne bi nič eksotičnega… Le eno luštno hiško z vrtom, seksi moža, par hiperaktivnih otrok, mačko, nemškega bokserja in garažo hudih motorjev. In seveda – en gate trgajoč avto. Verjetno nemca, če se bom držala družinske tradicije.

Ahh, ko bi vedeli, čez koliko izpitov me je spravila zgornja podoba…

3

Ampak, bodimo realni… Do tega je še dolgo. Doooolgo. In pridejo dnevi, ko imaš občutek, da do tja ne boš prišel nikoli. Še posebej, ko si stalno razpet med konstantnim visenjem na faksu, srce trgajočimi zgodbami pacientov, popoldanskim učenjem, nočnimi izmenami v službi, pisanjem člankov, no, pa brez vsakodnevnega športanja tudi ne gre, brez petih minutk za najbližje še manj, pa potem še avto zjutraj ne vžge, pa hladilnik je prazen, pa položnica za napačno parkiranje pride, pa Ljubljano zajame snežni metež stoletja… Pa… Pa…

Ja ja, you get the point. Imam izredno rada vse, kar v življenju počnem. Ampak včasih se pač nabere.

Vabilo na predstavitev dveh novih Audijevih modelov zato ne bi moglo priti ob boljšem času. ”Spoštovani, vabimo Vas, da za en dan zbrcate vse svoje skrbi pod preprogo in se rajši pridete vozit okoli v čisto svežem TT-ju. Ali pa v A6-ki, kar Vam bolj ustreza. P.s.: Tudi hrana bo! Vaš Porsche Slovenija.” Hmm, čakajte, da pogledam svoj urnik… Haha, šala. Sem že tam!

Svoj dotrajan, vsega hudega navajen Ljudski voz z največjim veseljem pustim na parkirišču Porsche Slovenija – ne bo mu hudega, konec koncev je bil tu dooolgih osemnajst let nazaj sprejet v našo družino – in se presedem v, hmm, par deset tisočakov dražjega, kar precej konjičkov močnejšega in O MOJ BOG koliko lepšega Audija A6. Model Avant, 2.0, dizel. Še toplega, z enomestno številko prevoženih kilometrov na armaturki. Ja, razlika med tem strojem in mojim ”soon-to-be” oldtimerjem je.. nekako takšna, kot da bi primerjal najnovejšo Apple-ovo tablico z dilo za rezanje krompirja. Nerealno. Za povrh vsega prvič po treh letih in pol v Ljubljani dejansko posije sonce. Oh, tole bo lep dan!

2

Kolona bleščečih Audijev, nafilanih z novinarji, se počasi odpelje proti Gorenjski, v iskanju primernega kraja za pritisnit kakšno lepo fotko. Za moje pojme bi jih lahko poslikali pred kupom smeti ali pred plakatom za koncert Zlatka Dobriča, pa bi oba avtomobila še vedno izgledala neverjetno. Ampak okej, izbrana lokacija pred gradom Lambergh je mogoče vseeno malce boljša. Plus da ob postanku kooončno pridem do svojih petih minutk v novem TT-ju. Ravno toliko, da si na hitro ogledam nov virtualni prikazovalnik, da si malce uničim bobniče z Bang & Olufsen zvočnim sistemom in pofotkam kak detajl. In si za trenutek predstavljam zdravniško haljo, ki visi pri zadnjih sedežih. Ej, punca lahko sanja!

4

Zaradi rahle stiske s časom, še bolj pa zaradi hudega vsesplošnega padca kofeina, se počasi odpravimo proti naslednjemu zbirnemu mestu. Z mano za volanom. Kot prava ”shift stick” zapriseženka prvič vozim avtomatika – za povrh totalno nenavajena zavor, ki dejansko delujejo – in uspem v prvih parih metrih katapultirati dva kolega novinarja in njuno celotno fotografsko opremo z zadnjih sedežev na prednjo šipo. Pardon, fanta. Vseeno nekako pridemo živi do prekrasne Vile Podvin, kjer sledi tiskovna konferenca. Kar se avtomobilizma tiče, moja prva. Ja, seveda imam za sabo kako tiskovko ali dve, ampak po navadi je bilo govora o motociklih. Tam sem malo bolj domača, tukaj pa… No, saj poznate tisto Stingovo o angležu v Velikem jabolku.

Ampak – uživam. Ko poslušam o neštetih tehnoloških novostih, ki odlikujejo Audijevo dvojico, o njihovi viziji za prihodnost, njihovih ciljih, njihovi čast vzbujajoči želji biti vedno boljši, biti NAJboljši… Ha, glej ga zlomka, dejansko komaj čakam, da se vrnem nazaj v svoje vsakodnevno življenje. In dam od sebe vse, kar lahko. In še kanček več. Konec koncev – kje boljše iskati motivacijo za popolnost, kot na štirih kolesih čistega nemškega perfekcionizma?

5

Tehnični podatki:

Audi TT: https://avto.over.net/clanek/nova-generacija-modelov-audi-tt-in-tts/

Audi A6: https://avto.over.net/clanek/nova-serija-a6-se-boljsa-in-privlacnejsa/

Avto.Over.Net fotozgodbam lahko sledite tudi na Instagram profilu @avtoovernet in @lara_lenart. Prispevki iz Dubaja nastajajo v sodelovanju s @CarbonOctane.

Prispevek je mnenje avtorja in ne izraža nujno stališča uredništva.