Lang Lang ambasador koncerna Volkswagen

Aktualno

Lang Lang in Volkswagen sklenila večletno pogodbo o sodelovanju. Svetovno znani pianist bo v prihodnje zastopal koncern kot njegov kulturni ambasador. V okviru partnerstva se bo Lang Lang na svoje koncerte po vsem svetu vozil s Volkswagnovimi avtomobili.

Lang Lang in Volkswagen sklenila večletno pogodbo o sodelovanju.

Svetovno znani pianist bo v prihodnje zastopal koncern kot njegov kulturni ambasador. V okviru partnerstva se bo Lang Lang na svoje koncerte po vsem svetu vozil s Volkswagnovimi avtomobili.

09AF19C0-3540-11E2-A092-E7A465B94067

“Lang Lang je edinstven glasbenik in vzor mladim ljudem širom po svetu. S svojim delom postavlja mostove med deželami in kulturami. Zato smo zelo veseli, da bomo v prihodnjih letih tesno sodelovali z njim,” je povedal dr. Martin Winterkorn, predsednik uprave družbe Volkswagen AG. 
 
Lang Lang je s svojimi visokimi umetniškimi merili in prizadevanji predvsem za mlado generacijo idealni partner za koncern Volkswagen. Leta 2008 je na Kitajskem rojeni pianist ustanovil fundacijo Lang Lang, ki mladim umetnikom pomaga pri glasbenem izobraževanju.
 
Na Kitajskem, največjem prodajnem trgu koncerna Volkswagen, je Lang Lang poleg tega v preteklem letu odprl dva umetniška centra. S tem želi otrokom omogočiti dostop do glasbe 
in v kar največji meri pomagati nadarjenim mladim glasbenikom. 
 
Poleg številnih mednarodnih priznanj je glasbenik julija prejel tudi red za zasluge Zvezne republike Nemčije. To odlikovanje so mu podelili za njegov izjemni prispevek k nemški glasbeni kulturi. Kot eden najboljših pianistov našega časa Lang Lang v Nemčiji in številnih drugih državah ne pripravlja le koncertov, pač pa tudi posebne delavnice za učence in študente, ki se zanimajo za glasbo.