Konec leta 2012 pride Citroën C-Elysée

Aktualno, Novosti

Citroën C-Elysée na trg pride že konec leta 2012 in se s svojim slogom in funkcijami posebej odziva na pričakovanja kupcev, ki si želijo privlačno in obenem dostopno limuzino. Ta model je deležen tudi vseh izkušenj znamke glede podvozja, kakovosti in tehnologije…

Citroën C-Elysée na trg pride že konec leta 2012 in se s svojim slogom in funkcijami posebej odziva na pričakovanja kupcev, ki si želijo privlačno in obenem dostopno limuzino.
 

Ta model je deležen tudi vseh izkušenj znamke glede podvozja, kakovosti in tehnologije, kot jo predstavlja novi motor VTi 72, ki združuje zmogljivosti, obvladano porabo in vzdržljivost. Citroën C-Elysée je bil zasnovan predvsem kot odgovor na pričakovanja mednarodnih trgov.

A8A9F5B2-0170-11E2-9012-E7A465B94067

Oblikovalci modela Citroën C-Elysée so začeli s praznim belim listom. Že prve poteze s svinčnikom pa so poudarile silhueto limuzine. Njene linije so uravnotežene in zapeljive. Njena sprednja stran že na prvi pogled izraža pripadnost znamki: širok kromiran izraz, ki poudarja dobro sedeč in z rebri okrašen motorni pokrov. Njen imenitni in harmonični obod kaže tudi impozantno držo in trpežnost, zlasti z visokim pasom karoserije, s široko postavljenimi kolesi in z izbočenimi blatniki. Citroën C-Elysée lahko obleče 7 karoserijskih odtenkov, ki jih glede na nivo izdelave povzdignejo še kromirani dodatki.

Tudi v kabini potniki občutijo eleganco in trdnost avtomobila. Armaturna plošča je razkošna in ima pred sovoznikom dekorativno okrasno letev, ki je izpeljana glede na nivo izdelave. Vsi materiali so bili izbrani tako, da prispevajo k elegantnemu značaju vozila, pa tudi k njegovi trpežnosti in enostavnemu vzdrževanju.

Udobje in vozne lastnosti

Njegovi posebni koloteki in podvozje, skupaj z volanom z električnim servoojačevalnikom, ki je informativen in natančen pri vseh hitrostih, jamčijo za dobro lego na cesti in varnost za vse potnike, celo v najtežjih pogojih. Vozilo ima lahko tudi serijsko ali opcijsko varnostno opremo, kot npr. ABS in ESP, ali pa do 4 varnostne blazine.

Prostornost …

Citroën C-Elysée ima zunanje mere: 4,43 m v dolžino, 1,71 m v širino in 1,47 m v višino. Njegova medosna razdalja 2,65 m je največja v kategoriji.

Notranji prostor je dostojen limuzine višje kategorije, z zglednim bivalnim udobjem zadnjega dela. Potniki na zadnjih sedežih imajo veliko prostora za noge, tako po širini kot po dolžini (prostor do kolen 120 mm). Ta prostornost kabine ne gre v škodo prostornine prtljažnika: prostornina 506 litrov VDA je ena od največjih v segmentu. S temi lastnostmi Citroën C-Elysée v celoti izpolnjuje svojo vlogo glavnega družinskega avtomobila.

Oprema

Poleg optimalne zasnove, ki ponuja razkošno bivalno udobje z obvladanimi merami, ima Citroën C-Elysée tudi serijsko vgrajeno ali doplačilno opremo za udobje, ki je sodobna in priročna, kot klimatska naprava z digitalnim prikazovalnikom, pomoč pri parkiranju zadaj, regulator-omejevalnik hitrosti ali avtoradio mp3 s prostoročnim kompletom Bluetooth.

Dobi lahko tudi opremo, ki je prilagojena posebnim pričakovanjem v namembni državi prodaje, kot je ogrevanje spodnjega dela vetrobranskega stekla za Rusijo in Ukrajino. Za države z vročim podnebjem je bilo veliko pozornosti namenjene tudi klimatski napravi, ki ima funkcijo ‘Max’ za zagotovitev hitrega občutka svežine. Ta ponudba tehnologije bo v prihodnjih mesecih še razširjena z navigacijskim sistemom z zaslonom na dotik, s kamero za vzvratno vožnjo, s sistemom za prostoročni dostop in zagon …

In končno tudi širok izbor dodatkov omogoča strankam, da zunanjost vozila uredijo po lastnih zamislih z elegantnimi kromiranimi oblikovalskimi dodatki (z okviri meglenk, z ohišji zunanjih ogledal, z ustjem izpušne cevi), da zaščitijo karoserijo (s prosojnimi ščitniki za odbijače in s stranskimi letvami) in notranjost (s preprogami in zaščitami za prtljažnik iz širokega izbora) ter da ustvarijo več prostora za prtljago (s strešnimi drogovi ali prtljažniki). Kar zadeva multimedijsko opremo, delno vgrajeni navigacijski sistemi (brez vakuumskih držal ali kablov) poskrbijo za zanesljivo vodenje, avtoradio O’car, ki je inovativna rešitev za iPhone, pa omogoča pretvorbo in poslušanje glasbe, popolnoma varno in ob polnjenju Smartphona.

Motorji

Citroën C-Elysée ima nov bencinski motor VTi 72, ki je prilagojen za pogoje vožnje in goriva različnih držav. Ta motor nove generacije so razvili za doseganje zmogljivosti (72 KM, navor 110 Nm že pri 3000 vrt/min), porabe (od 5 l/100 km oziroma izpust CO2 115 g/km, 22 % manj kot pri motorju 1.4i , ki ga zamenjuje) in vzdržljivosti, celo v najostrejših pogojih uporabe. Pridružita se mu lahko 5-stopenjski ročni ali robotizirani ročni menjalnik.

Paleto bencinskih motorjev dopolnjuje novi motor VTi 115 z ročnim ali samodejnim menjalnikom.  Citroën C-Elysée pa ima lahko tudi dizelski motor HDi 92, že preskušen motor, izdelan v  več kot 6 milijonih primerkov, ki združuje cestne zmogljivosti (visok navor pri nizki vrtilni frekvenci) in obvladano porabo (4,1 l/100 km, 108 g CO2/km).

Citroën C-Elysée je s svojo ceno pozicioniran privlačno in prilagojeno vsakemu tržišču. Strošek uporabe, kot navaja proizvajalec, je prav tako zmanjšan, zlasti zaradi motorjev, ki so varčni z gorivom, pa tudi zaradi prilagojenega časovnega intervala vzdrževanja, podaljšane življenjske dobe obrabnih delov in trpežnih in pralnih materialov.