Končno, v tem avtomobilu lahko svoj telefon napolnite brezčično

Zanimivosti

Brezžično (induktivno) polnjenje deluje z elektromagnetnim izmeničnim poljem, ki prek polnilne postaje prenaša energijo med dvema napravama. Induktivna tuljava v ohišju polnilnika zagotovi magnetno polje, ki ga tuljava v pametnem telefonu iz magnetne pretvori v električno energijo za polnjenje baterije ali delovanje. To tehnologijo zdaj uvaja Opel, ki nudi v vozilo vgrajeno brezžično polnjenje z […]

Brezžično (induktivno) polnjenje deluje z elektromagnetnim izmeničnim poljem, ki prek polnilne postaje prenaša energijo med dvema napravama. Induktivna tuljava v ohišju polnilnika zagotovi magnetno polje, ki ga tuljava v pametnem telefonu iz magnetne pretvori v električno energijo za polnjenje baterije ali delovanje.

To tehnologijo zdaj uvaja Opel, ki nudi v vozilo vgrajeno brezžično polnjenje z izbranimi različicami elegantnega Adama. Svoj pametni telefon preprosto odložite na vgrajeni polnilnik v sredinski konzoli in takoj se bo začel brezžično polniti. Z brezžičnim polnjenjem, nagrajeno tehnologijo za informacije in razvedrilo IntelliLink, uporabo telefona s funkcijo CarPlay in Android Auto ADAM resnično ustvarja trende v svetu avtomobilov.

Polnjenje je s priklopnimi postajami iz palete dodatne opreme na voljo v številnih vozilih. Priklopne postaje pa morajo biti s pomočjo kablov povezane z električnim sistemom vozila in lahko glede na mesto namestitve bolj ali manj posegajo v vidno polje voznika.

Vgradnja brezžičnega polnjenja pametnih telefonov v vozilo je vsekakor veliko boljša ideja. Brezžični polnilnik v Adamu je združljiv s standardnima vmesnikoma ‘Qi’ in ‘Powermat’, nameščen pa je v sredinski konzoli pred prestavno ročico. Voznikom ni treba odmikati rok z volana, saj se s tehnologijo Bluetooth lahko z vozilom povežejo svoj mobilni telefon, ki omogoča brezžično polnjenje, in prostoročno telefonirajo ali pretočno predvajajo glasbo, medtem ko je telefon pospravljen in se polni.

Brezžično polnjenje je za doplačilo v znesku 50 evrov na voljo z vsemi člani družine Adam razen osnovne različice.

Za seznam naprav, združljivih z brezžičnim polnjenjem, kliknite naslednjo povezavo -> http://www.gmtotalconnect.com/assets/pdf/GM_Wireless_Charging_Compatible_Device.pdf