Končno do zmage tudi Jari-Matti Latvala

Avtomobilizem, Šport, WRC

Finec Jari-Matti Latvala se je trudil in trudil ter končno prišel do svoje prve zmage. Uspelo mu je na minulem reliju po Grčiji, ko začuda ni raztreščil svojega VW Pola WRC, kot ima to v navadi.

Finec Jari-Matti Latvala se je trudil in trudil ter končno prišel do svoje prve zmage. Uspelo mu je na minulem reliju po Grčiji, ko začuda ni raztreščil svojega VW Pola WRC, kot ima to v navadi.

Vsi glavni favoriti pa so tokrat ostali brez stopničk in pomembnih točk.

volkswagen polo wrc latvala 2013

Naj povzamemo, da je Finec leta 2003 z 18 leti postal najmlajši WRC reli dirkač v zgodovini. Svoje zaupanje mu je izkazal Ford s katerim je osvojil sedem zmag, a ves čas veljal za tistega, ki razbija dirkalnike. K Volkswagnu je prestopil pred letošnjo sezono, ko so vsi zmajevali z glavo glede te odločitve nemške ekipe.

Medtem so glavni favoriti v Grčiji popolnoma pogoreli, denimo vodilni dirkač prvenstva Sebastien Ogier je svoj grški nastop zaključil zaradi tehnične težave – okvara se je zgodila na črpalki za gorivo – končal na prvih hitrostni preizkušnji. Fordov dirkač Mads Östberg, ki je na takšnih podlagah hiter, je reli zaključil na zanj slabem šestem mestu. Citroënov izzivalec Mikko Hirvonen je bil šele sedmi zaradi težav z volanskim mehanizmom.

Naslednji reli po Italiji bo potekal 20. -22. junija!

Rezultati relija po Grčiji:
1. Jari-Matti Latvala/Miika Anttila (Fin/VW Polo) 3:31:01,2
2. Daniel Sordo/Carlos del Barrio (Špa/Citroen DS3) + 1:50,0
3. Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul (Bel/Ford Fiesta) 2:14,1
4. Andreas Mikkelsen/Mikko Markkula (Nor/Fin/VW Polo) 3:55,1
5. Nasser al-Attijah/Giovanni Bernacchini (Kat/Ita/Ford Fiesta)4:12,6

Točkovanje WRC 2013:
1. Sebastien Ogier (Fra/VW Polo) 126
2. Jari-Matti Latvala (Fin/VW Polo) 74
3. Sebastien Loeb (Fra/Citroen Total) 68
4. Mikko Hirvonen (Fin/Citroen Total) 63
5. Thierry Neuville (Bel) 50


Iztok Franko

Iztok Franko

Nekdanji urednik portala Avto.Over.Net deluje na področju avtomobilističnega novinarstva že vse od leta 2005. V svoji karieri je preizkusil že preko tisoč različnih avtomobilov. Najraje pa, kot pravi, sede v dirkalnike. V posebno čast si šteje, da je uspel dirkati proti asom svetovnega kova kot sta Fernando Alonso in Pedro De La Rosa... Trenutno živi in dela v Dubaju.

Sorodne vsebine