Konceptno vozilo Seat 20V20

Saloni

Na ženevskem avtomobilskem salonu Seat predstavlja jasen vpogled v prihodnost znamke. Konceptno vozilo Seat 20V20 je vizija zmogljivega športno-terenskega vozila. Atletski in mišičasti avtomobil označuje sistematični razvoj Seatove visoko cenjene oblikovalske filozofije. Vozilo 20V20 v tem avtomobilskem razredu na novo definira pomen oznake športno-terensko. Seat 20V20 (kar pomeni “vision veinte veinte”, španski izraz za vizijo […]

Na ženevskem avtomobilskem salonu Seat predstavlja jasen vpogled v prihodnost znamke. Konceptno vozilo Seat 20V20 je vizija zmogljivega športno-terenskega vozila.

Atletski in mišičasti avtomobil označuje sistematični razvoj Seatove visoko cenjene oblikovalske filozofije. Vozilo 20V20 v tem avtomobilskem razredu na novo definira pomen oznake športno-terensko.

Seat 20V20 (kar pomeni “vision veinte veinte”, španski izraz za vizijo 20:20) združuje dinamično silhueto štirivratnega športnega kupeja, rafiniranost športno-terenskega vozila ter prilagodljivost in funkcionalnost srednje velikega karavana. Seatovo novo konceptno vozilo upodablja napeto moč atleta, ki je pripravljen na start, natančnost uglašenega instrumenta in čustvenost popolnega telesa, ki se blešči v soju sončnih žarkov. Oblikovan je bil s Seatovo strastjo. Lakiran je v ultra oranžni barvi, ki je tako intenzivna, kot jo je mogoče ustvariti le v čisti svetlobi barcelonskega jutranjega sonca.

seat-konceptno-vozilo

Seat 20V20 bo v vsaki situaciji zagotovo videti mogočno in prečiščeno. 20-palčna platišča in odločni videz prilagodljivih LED-žarometov temu športnemu terencu dajejo robusten videz, ki pa v nobenem pogledu ne deluje agresivno. Z dolžino 4,659 metra se “dvajset-dvajset” odlično vključuje v evropsko okolje. Kljub nizko ležečim in dinamičnim linijam 20V20 ponuja veliko prostora in vrhunsko okolje za pet potnikov. Med materiali prevladujejo naravno usnje, tridimenzionalno obdelano z inovativnim postopkom, aluminij in temna stekla. Še pomembnejši pa sta natančnost in kakovost izdelave, s katerima konceptno vozilo predstavlja eno od ključnih značilnosti znamke Seat.

Z izjemno vsestransko notranjostjo in več kot 600-litrskim prtljažnikom štirivratno športno-terensko vozilo s kupejevskim konceptom označuje sistematični razvoj tehnološke platforme znamke Seat. Edinstvena naprava Seat Personal Drive služi znotraj vozila kot kontaktni ključ in operacijski vmesnik, zunaj vozila pa kot navigacijski sistem, ki ga je mogoče uporabljati med hojo in uporabnika pripelje nazaj do vozila, če slučajno pozabi, kje je parkiral svoj 20V20. Inteligentni koncept lahke gradnje je pri Seatu dejstvo, v kombinaciji z razvojem karoserije pa povečuje izjemno učinkovitost vozila 20V20, medtem ko bogat paket asistenčnih sistemov še zvišuje raven udobja in varnosti. Virtualne zaslone v armaturni plošči je mogoče prosto programirati in individualizirati na številne načine ter s tem zagotoviti izjemno intuitivno in ergonomsko delovanje vozila. 20V20 je opremljen s tehnologijami Seat Connect in je s tem bistven sestavni del svetovnega omrežja. Popolna integracija in preprosto upravljanje, ki v veliki meri poteka z glasovnimi ukazi, sta prav tako dejstvi. Nabor pogonskih sistemov je pester in obsega zmogljive motorje TSI z močjo do pribl. 220 kW (300 KM) ter zmogljive in obenem učinkovite motorje TDI z močjo do 176 kW (240 KM) – oboji so seveda na voljo tudi kot priključni hibridi z možnostjo vožnje izključno na električni pogon. Moč se na kolesa prenaša preko menjalnika DSG in elektronsko uravnavanega štirikolesnega pogona.