Konceptno vozilo Peugeot EXALT

Novosti

Peugeot predstavlja na svetovnem avtomobilskem salonu v Parizu novo izdajo koncepta EXALT s prenovljeno ponudbo materialov. Karoserija je na voljo v monokromatski sivi barvi, od surovega jekla, ki obdaja njegove površine do materiala Shark Skin, ki se nahaja v predelu ostrega prehoda.  Prtljažna vrata z inovativnim odpiralnim mehanizmom sprostijo dostop do inovativnega električnega skiroja HYbrid-kick, […]

Peugeot predstavlja na svetovnem avtomobilskem salonu v Parizu novo izdajo koncepta EXALT s prenovljeno ponudbo materialov. Karoserija je na voljo v monokromatski sivi barvi, od surovega jekla, ki obdaja njegove površine do materiala Shark Skin, ki se nahaja v predelu ostrega prehoda. 

Prtljažna vrata z inovativnim odpiralnim mehanizmom sprostijo dostop do inovativnega električnega skiroja HYbrid-kick, ki je integriran v pod prtljažnega prostora. Koncept EXALT Peugeot razkriva svojo idealistično vizijo o limuzini, ki sledi istim smernicam kot leta 2012 predstavljen koncept Onyx: uravnovešena uporaba, dobava materialov iz lokalnega trga, izdelava delov iz recikliranih materialov … To umetnost vožnje poganja bencinski pogonski sklop HYbrid4, ki razvije 340 konjskih moči.

EXALT_peugeot

Dinamična limuzina

S svojimi elegantnimi in atletskimi linijami EXALT odraža vso veličino Peugeotovega dizajna. Petvratna limuzina, ki sloni na širokih kolotekih z mogočno izbočenimi loki, izraža svojo stilsko zasnovo preko 4,70 metrov dolžine. S prepletanjem ravnih površin in izrazitih prehodov združi agresivnost in mehkobo.  Za EXALT je bila izbrana radikalnost in odpravljeni so bili čisto vsi odvečni materiali z namenom ohranitve zgolj tistega, kar je tudi zares uporabno. Sestavljajo ga natančno izbrani materiali z namenom učinkovitosti.

S konceptom EXALT želi Peugeot predstaviti svojo vizijo o limuzini, ki združuje eleganten dizajn in vsestransko uporabnost. Zaradi radikalnih stilskih trendov in kakovostnih lastnosti nemudoma vzbudi poželenje. Gilles Vidal, direktor oblikovanja Peugeot.

EXALT_notranjost-peugeot

Peugeot EXALT ponuja tudi večnamenskost, ki je za petvratno limuzino prava novost. Prtljažna vrata imajo inovativen odpiralni mehanizem v obliki pantografa. Ta arhitekturna zasnova omogoča maksimalno odpiranje navzven. Prtljažna vrata z motoriziranim in integriranim spodnjim delom sprostijo dostop do prtljažnega prostora z nizkim nakladalnim pragom, kjer se nahaja koncept HYbrid-kick. Zložljiv električni skiro, ki je spravljen v podu prtljažnega prostora, predstavlja idealen dodatek na mobilnost v zadnjem kilometru. Ker je nemudoma pripravljen za uporabo, so poti po urbanih središčih tako še bolj enostavne.