Konceptni kabriolet Range Rover Evoque

Aktualno, Novosti

Land Rover bo na Avtosalonu 2012 v Ženevi predstavil konceptni kabriolet Range Rover Evoque. Konceptni kabriolet Evoque se bo podal na pot odkrivanja možnosti prvega kabrioleta med vrhunskimi terenskimi športnimi vozili.

Land Rover bo na Avtosalonu 2012 v Ženevi predstavil konceptni kabriolet Range Rover Evoque.
 

Ta smeli koncept temelji na globalnem uspehu Evoquea in ohranja Landroverjevo tradicijo ustvarjanja novih tržnih segmentov. S prikazanim konceptom bodo spremljali reakcije in ocenili možnosti za še eno nezasedeno nišo med izdelki.

56F7C628-6796-11E1-8E59-B74F66B94067

Koncept je razvila ekipa pod vodstvom Landroverjevega direktorja oblikovanja Gerryja McGoverna. McGovern je konceptni model predstavil takole: “Evoque je nadvse primeren za izvedbo v obliki kabrioleta. Ta študija zagotovo ni klasičen primer kabrioleta – posvetili smo se ravnovesju Evoqueovih potez, da bi ohranili njegovo značilno obliko in ustvarili edinstven izdelek, ki je po našem mnenju tudi zelo zaželen.”
 
Konceptni kabriolet s platneno streho temelji na kupejevski izvedbi Range Roverja Evoque. Opremljen je s povsem zložljivim vrhunskim sistemom strehe s sistemom za zaščito v primeru prevračanja (ROPS). Koncept s padajočim zadkom in udobno namestitvijo za štiri potnike domišljeno združuje zmogljivost in vsestranskost. Jedro razvoja vozila je predstavljal Landroverjev genetski zapis, zato so ohranjene bistvene značilnosti vključno s povišanim sedežnim položajem voznika, ki omogoča nadzor, in možnost uporabe na terenu.
 
Oblikovalci so ohranili Evoqueovo dviganje bočne linije in prepoznavno obliko, karoserijsko izvedbo novega kabrioleta pa so zasnovali z minimalnimi spremembami teže in vzvojne togosti. Zložljiva streha je spravljena v koničastem zaključku, mehanizem pa je diskretno nameščen pod spodnjo linijo oken. 
 
Koncept ima vključen sistem Terrain Response, s kamerami za nadzor okolja, kot tudi funkcijo Park Assist ter sistem infotainment z osempalčnim zaslonom na dotik z dvojnim prikazom in zvočnim sistemom strokovnjakov za zvok iz britanskega podjetja Meridian. Konceptni kabriolet Evoque je opremljen z edinstvenimi srebrnimi 21-palčnimi platišči Titan in je izdelan v novi kovinski barvi Causeway Grey. Notranjost je v odtenkih Lunar in Ivory, usnjeno oblazinjeni sedeži pa imajo perforirane ploskve in kontrastne šive v slonokoščeni barvi Ivory.
 
Range Rover Evoque je naprodaj šest mesecev in je z odlično prodajo na 170 globalnih trgih dosegel prepoznavnost ter navdušil kupce in strokovno javnost z najboljšim ohranjanjem vrednosti v svojem razredu. Evoque je odlično sprejet tudi med predstavniki svetovnih medijev in je doslej prejel že več kot 90 mednarodnih priznanj. 
 
John Edwards, globalni direktor za blagovno znamko Land Rover, je povedal: “Konceptni kabriolet Evoque predstavlja nov zasuk v Evoqueovi zgodbi in predstavlja razširitev možnosti z nagovarjanjem povsem nove ciljne skupine uporabnikov, obenem pa nudi večjo izbiro vsem, ki so bili že doslej zvesti naši blagovni znamki. Budno bomo spremljali odzive na naš novi konceptni model in ocenili možnosti za nadgraditev izjemne Evoqueve uspešnosti.”
 

Konceptni kabriolet Evoque bo v Ženevi predstavljen kot oblikovalska in inženirska študija. Načrti za proizvodnjo niso potrjeni.
 
V kolikor najdete še kakšen odličen video pa ga lahko posredujete na naš forum Avtomobilizem in F1, na zid facebook profila ali preko twitterja.