Koncepta Chevrolet Code 130R in Tru 140S

Aktualno, Novosti

Novi modeli, vznemirljiva konceptna vozila in najnovejša informacijsko-razvedrilna tehnologija so glavna tema družbe Chevrolet na 82. mednarodnem avtomobilskem sejmu v Ženevi, ki je javnosti odprl vrata 8. marca.

Novi modeli, vznemirljiva konceptna vozila in najnovejša informacijsko-razvedrilna tehnologija so glavna tema družbe Chevrolet na 82. mednarodnem avtomobilskem sejmu v Ženevi, ki je javnosti odprl vrata 8. marca.

 
V ospredju Chevroletovega razstavnega oddelka v Dvorani 1 je Cruze karavan, ki je tako prvič predstavljen svetu.
 
587DBB88-69C1-11E1-8231-B74F66B94067
 
Od poletja 2012 bo za vse modele Cruze na voljo pet motorjev. Poleg obstoječega 1,6- in 1,8-litrskega bencinskega motorja bodo odslej na voljo tudi nov 1,4-litrski bencinski motor s turbopolnilnikom, nov 1,7-litrski dizelski motor in izboljšan 2,0-litrski dizelski motor. Vsi motorji so skladni s standardom Euro 5.
 
Novosti med Cruzovo opremo in funkcijami so odklepanje in vžig brez ključa, vzvratna kamera, informacijsko-razvedrilni sistem Chevrolet MyLink (glejte spodaj) in funkcija Start-Stop, ki bodo na voljo v izbranih paketih opreme in glede na različico motorja.
 
Konceptni vozili Code 130R in Tru 140S
 
Chevrolet je predstavil program, ki bo mlade vključil v oblikovanje avtomobilov prihodnosti. Dve konceptni vozili, ki izhajata iz takšnega sodelovanja sta Code 130R in Tru 140S, prvič pa sta predstavljeni v Evropi na avtomobilskem sejmu v Ženevi.
 
44EFC3EA-69C1-11E1-8928-B74F66B94067
 
Code 130R je kupe s pogonom na zadnjih kolesih, štirimi sedeži in pokončnim profilom, ki ga poganja motor s turbopolnilnikom, medtem ko je Tru 140S cenovno dostopen eksotičen športni kupe s štirimi sedeži in pogonom na sprednjih kolesih. Povezljivost kabine konceptnih vozil voznikom omogoča prilagajanje po meri, kar je ključnega pomena za sedanje in prihodnje generacije mladih kupcev.
 
Britanska oblikovalca konceptnih vozil, Nicholas David in Joe Baker iz oblikovalskega centra GM North Hollywood, bosta prisotna na sejmu, kjer bosta razložila, kako sta bili vozili ustvarjeni glede na slog in funkcionalnost, ki ju ta skupina novih kupcev po lastnih navedbah išče pri avtomobilu.
 
Na avtomobilskem sejmu v Ženevi bodo z iPadi opremljene hostese zbirale mnenja mladih Evropejcev, ki bodo imeli možnost povedati, kaj pričakujejo od avtomobila ter kateri elementi povezljivosti in funkcionalnosti bi po njihovem morali biti vključeni. Tako bodo lahko določili katerega od konceptov preferirajo. Tisti, ki se sejma ne bodo udeležili bodo lahko svoj glas oddali preko aplikacije na družbenem omrežju Chevrolet Europe Facebook page. Vsi glasovi, prejeti na ženevskem salonu in preko omrežja Facebook bodo sešteti in bodo naznanili preference mladih.