Koncept universe

Aktualno

Na avtomobilskem salonu v Šanghaju aprila 2011, je Volvo vizualiziral mojstrovino skandinavskega oblikovanja za kupce avtomobilov z izbranim okusom. Koncept Universe je velika, luksuzna limuzina z novim oblikovanjem, usmerjenim na človeka, ki pa vseeno spoštuje čudovite linije klasičnih modelov Volva.

0AC07FA6-6A9A-11E0-B8B8-383E65B94067Na avtomobilskem salonu v Šanghaju aprila 2011, je Volvo vizualiziral mojstrovino skandinavskega oblikovanja za kupce avtomobilov z izbranim okusom. Koncept universe je velika, luksuzna limuzina z novim oblikovanjem, usmerjenim na človeka, ki pa vseeno spoštuje čudovite linije klasičnih modelov Volva.

 
“Koncept universe ponuja svetu kratek predogled, kaj lahko ljudje pričakujejo od naših naslednjih linij najboljših limuzin,” je dejal Stefan Jacoby, predsednik in izvršni direktor pri podjetju Volvo. Dolgoročna strategija podjetja Volvo je biti uspešeno, resnično globalno podjetje z izdelki, izdelanimi za potrebe naših strank in njihovega načina življenja. Skandinavsko oblikovanje stremi k razumevanju in skrbi za ljudi. Volvo s svojimi avtomobili želi pokazati, da najbolje razume, kaj kupci sodobnih luksuznih avtomobilov želijo.
 
Koncept universe je bil zasnovan, da spodbudi podzavestno željo in občutek večne lepote. V prihodnost se premika s svojo kupeju podobno strešno linijo in sodobno trdnostjo zadnjega dela, vendar pa vseeno izstopa njegova ponosna dediščina Volva, z izposojenimi oblikovnimi iztočnicami klasičnih modelov iz preteklosti. “Tako kot vse luksuzne dobrine, je njegovo oblkovanje dovolj obrtniško in trajno, da bo prestalo preskus časa,” pravi Peter Horbury, podpredsednik oddelka za oblikovanje pri Volu. “Tekmovali bomo z najboljšimi in sicer z našim posebnim skandinavskim dizajnom.
 
Notranjost koncepta universe je udobna in urejena ter osvežujoče enostavna. V sprednjem delu avtomobila je usmerjena na voznika, v zadnjem delu pa je udobno sproščena. In-command vozno okolje se upravlja intuitivno, ima pa tudi zaslon na dotik, ki se približa roki, ko jo voznik iztegne – sam vse to se upravlja iz sedeža, ki se zgleduje po izredno udobnih stolih. Potniki na zadnjem sedežu, so v objemu čistega udobja. Dinamičen videz in temno obarvana shema prednjih sedežev se počasi in neopazno umirja, ko potujemo proti zadnjem delu avta, dokler se v celoti ne prelije v svetle zadnje sedeže, ki nudijo nebeško umirjenosti. Koncept Universe je poln klasičnih oblik, materialov in tekstur, uporabljenih da ustvarijo posebno izkušnjo sodobnega razkošja.
 
Koncept universe je izjemno rafiniran, vendar vseeno opremljen z vsemi sredstvi, ki omogočajo enostavno uporabo Volvovega prvaka. Iznajdljiva mešanica oblikovanja in tehnologije, je med sodobnimi kupci luksuznih avtomobilov vedno bolj cenjena. Ta trend utira pot proti uspehu. Prepričani smo, da ima naša posebna luksuzna blagovna znamka lepo prihodnost, “zaključuje Peter Horbury. “Naš cilj je, da smo blagovna znamka, ki najbolje razume, kaj kupci sodobnih luksuznih avtomobilov želijo. Željni smo slišalti, kaj najzahtevnejše kitajske stranke menijo o tem luksuznem konceptu. Kasneje bomo prikazali njegovo zasnovo tudi v Evropi in Združenih državah Amerike, zato da bi ga pokazali svetu. To je naš cilj pri vseh modelih avtomobilov, “je dejal Stefan Jacoby, predsednik in izvršni direktor podjetja Volvo.
 


Sorodne vsebine