Koncept: Peugeot Instinct

Zanimivosti

Instinct koncept deluje v sožitju z vsemi povezanimi napravami in prinaša nov način doživljanja mobilnosti. Vozilo razpolaga s podatki, ki jih njegov

Kdo ni še nikoli sanjal o vozilu, ki nas razume in pozna do te mere, da lahko predvidi vse naše želje? O vozilu, ki bi bilo podaljšek nas samih? O vozilu, ki briše vse prehode in poskrbi, da je vse tekoče in pregledno?

Peugeot na to odgovarja z eno ključno besedo – svoboda. Svoboda izbire načina vožnje, svoboda izbire občutkov in svoboda gibanja.

Svoboda izbire načina vožnje, svoboda gibanja, svoboda po zaslugi medsebojnih povezav. Ta koncept izpolnjuje želje in potrebe svojih uporabnikov.

Peugeot Instinct koncept uteleša neuničljivo vez, ki to znamko povezuje s pojmom užitka prek izkušnje avtonomnega vozila, kot si ga zamišlja Peugeot.

Avtonomna vožnja je naslednja avtomobilska revolucija. Vsi proizvajalci se bodo posvetili uporabi te tehnologije. Odločilna razlika med znamkami pa bo način, ki ga bodo pri tem ubrali.

Svetovno premiero doživlja prva delujoča platforma I.o.T, vgrajena v vozilu. Gre za platformo Samsung Artik Cloud, ki vozilo doda v uporabnikov oblak.

Instinct koncept deluje v sožitju z vsemi povezanimi napravami in prinaša nov način doživljanja mobilnosti. Vozilo razpolaga s podatki, ki jih njegov uporabnik želi deliti z njim, s podatki s pametnega telefona, povezane ure in naprav za avtomatizacijo doma.

Instinct ponuja štiri načine premikanja – dva za aktivno vožnjo (Drive Boost in Drive Relax) in dva avtonomna načina vožnje (Autonomous Sharp in Autonomous Soft).

Peugeot Responsive i-Cockpit redefinira potniški prostor, ki z njim postane prilagojen načinu uporabe med avtonomno vožnjo. Vmesniki se nastavijo pred, med in po uporabi skladno z izbranim načinom premikanja in uporabniškim profilom.

Voznik v vseh okoliščinah ohranja nadzor nad tem Peugeo konceptom. V načinu Autonomous lahko izvrši ukaz ali opravi manever prek naprave i-Device, ki je umeščena na sredinski konzoli.

Peugeot Instinct koncept je shooting brake z brezčasnim stilom. Izjemno prečiščeno oblikovani silhueti dajejo značilen videz aktivni aerodinamični elementi.