Koncept: Devine DS

Zanimivosti

Po izjemnem doseženem uspehu z več kot 500 tisoč prodanimi avtomobili v štirih letih po vsem svetu je DS leta 2014 postala samostojna tržna znamka. V zadnji kreaciji te znamke, konceptnem avtomobilu Devine DS, je skoncentriran njen DNK. Ustvarjalci, ki so ga izrisali in ustvarili v Parizu pravijo da, uteleša esenco znamke DS zaradi več razlogov: – drugačni stilski […]

Po izjemnem doseženem uspehu z več kot 500 tisoč prodanimi avtomobili v štirih letih po vsem svetu je DS leta 2014 postala samostojna tržna znamka. V zadnji kreaciji te znamke, konceptnem avtomobilu Devine DS, je skoncentriran njen DNK.

CL-DIVINE-INTRO

Ustvarjalci, ki so ga izrisali in ustvarili v Parizu pravijo da, uteleša esenco znamke DS zaradi več razlogov:

– drugačni stilski prijemi: Devine DS s svojo kompaktno štirivratno obliko karoserije (4,21 m) kovinsko sive barve s subtilnimi odsevi že na prvi pogled začara s svojim močnim, plemenitim in privlačnim stilom. Razkošne in senzualne obline njegove zunanjosti krasijo prepoznavni grafični elementi, kot so razločne ostre bočne linije DS Wings in na svojevrsten način izdelana streha. Drugačni zunanjosti pritiče drugačna notranjost! Slednja je po svoji drzni obliki in tehnični obdelavi neprimerljiva s čimerkoli doslej izdelanim.

– drznost: s svojim ekskluzivnim konceptom hipertipizacije Devine DS uvaja nov način doživljanja avtomobilov, saj svojim kupcem ponuja izbor notranjih oblog na ravni visoke mode, ki bodo v polni meri odražale njihov značaj. Za potniški prostor vozila Devine DS so namreč na razpolago 3 različne kombinacije notranjosti, vsaka s svojo edinstveno in prepoznavno osebnostjo.

– francoska uglajenost: Devine DS je plod sodelovanja znanih oblikovalskih hiš, ki so vodilne na svojih področjih, kot sta znamka Maison Lesage za vezenine in Swarovski za kristale. S tem DS jasno kaže svojo željo in zmožnost preoblikovanja ustaljenih meril in združevanja različnih svetov, kar je v avtomobilizmu nekaj povsem novega.

– tehnologija v službi stila: s futuristično in avantgardno dodelavo luči, ki zajemajo pomične smerne kazalce in lasersko tehnologijo, s fasetami na strehi, ki se privzdignejo zaradi kamere za vzvratno vožnjo, ter z optimizirano aerodinamiko je silhueta vozila Devine DS animirana in živahna. V notranjosti so izpostavljene tehnologije: vozniško mesto je izdelano kot kokpit in opremljeno z ekskluzivnimi digitalnimi sistemi (zaslon na dotik, holografski prikazovalnik …).

CL-DIVINE

Motor vozila Devine DS

Devine DS ima vgrajen motor 1,6 THP s turbopolnilnikom in neposrednim vbrizgavanjem bencina. Ta motor razvije 270 KM, kar ustreza dinamičnemu temperamentu vozila Devine DS. Največjo moč 199 kW razvije pri 6.000 vrt/ min, največji navor 330 Nm pa že pri 1.900 vrt/min in vse do 5.500 vrt/min, zato so visoke zmogljivosti vedno na voljo ob pravem času. Zmogljivosti motorja pa ne pomenijo, da se je treba odpovedati skrbi za okolje, saj ta motor izpolnjuje zahteve standarda Euro6 in v zrak izpusti 145 g CO2/km.

Konceptni avtomobil Devine DS je bil prvič predstavljen v četrtek, 4. septembra 2014, in bo razstavljen še na pariškem avtomobilskem salonu od četrtka, 2. oktobra 2014 naprej.