Koncept BMW i8 Spyder

Aktualno, Novosti

Po konceptnih modelih BMW i3 in BMW i8 BMW Group z znamko BMW i sedaj predstavlja koncept BMW i8 Spyder. Konceptni hibrid BMW i8 Spyder je športni dvosedežnik z odprto streho in eDrive. Mobilnost prihodnosti v obliki…

Po konceptnih modelih BMW i3 in BMW i8 BMW Group z znamko BMW i sedaj predstavlja koncept BMW i8 Spyder.

 
274BEFB6-7EE9-11E1-A93D-4FAE65B94067Konceptni hibrid BMW i8 Spyder je športni dvosedežnik z odprto streho in eDrive. Mobilnost prihodnosti v obliki in s performancami športnega avtomobila ter porabo, ki jo pričakujemo pri majhnemu avtomobilu. Koncept i8 Spyder meri v dolžino 4,48 metra, v širino 1,92 metra ter v višino zgolj 1,2 metra. Medosna razdalja meri 2,65 metra. Bo obliki lahko smatramo, da je to šestica cabrio v prihodnosti, ki ni več tako daleč od nas.
 

Ta koncept poganja kombinacija 1,5-litrskega turbo bencinskega trivaljnika s 164 kW (223 KM) in elektromotorja s 96 kW (131 KM), kar pomeni, da gre za podoben princip delovanja kot je že poznan pri serijskima modeloma Chevrolet Volt ali Opel Ampera. Na izključno električen pogon in s tem popolnoma brez izpusta CO2 zmore i8 Spyder prevoziti 30 kilometrov.
 
Javnosti bo prvič predstavljen v Pekingu, v prodajo pa naj bi BMW i8 Spyder prišel šele čez dobri dve leti, najprej lahko pričakujemo coupe različico.
 
V kolikor najdete še kakšen odličen video pa ga lahko posredujete na naš forum Avtomobilizem in F1, na zid facebook profila ali preko twitterja.