Koncept: Audi Q8 bo predstavljen v Detroitu

Novosti

Audi bo januraja 2017 v Detroitu, predstavil študijo Audi Q8 concept. Z njo je Audi ustvaril nov segment v višjem avtomobilskem razredu.

Za Audi se bo novo leto začelo nadvse aktivno, saj bo že januarja 2017 na severnoameriškem mednarodnem avtomobilskem salonu (North American International Auto Show – NAIAS) v Detroitu, predstavil študijo Audi Q8 concept. Predserijska študija je sinteza emocionalnih linij kupeja ter prostornosti, značilne za športna terenska vozila (SUV).

Z njo je tako znamka ustvarila nov segment v višjem avtomobilskem razredu.

S študijo Audi Q8 concept na čelo naše serije Q stopa nov vrhunski model. Njegov dizajn jasno izžareva športnost in prestiž,” je pojasnil glavni Audijev oblikovalec Marc Lichte.
Pri tem se nam zdi pomembno, da ima konceptni avtomobil kljub nizki strešni liniji prostorno notranjost s štirimi enakovrednimi sedišči.

Osemkotni okvir mreže hladilnika je občutno širši kot pri aktualnih Audijevih serijskih modelih. Pomaknjen je močno naprej in ima izrazito tridimenzionalno obliko. Številni oblikovalski elementi študije Q8 concept spominjajo na izvorni model quattro iz 80. let. Mednje sodijo izjemno položen in obenem zelo širok C-stebriček ter močna, široka ramena nad kolesi. Ta uravnotežena proporcionalna razmerja v enaki meri poudarjajo sprednja in zadnja kolesa, kot je to pač značilno za quattro.