Kodiaq bo na dirki Tour de France pospremil kolesarje

Zanimivosti

Na zaključni etapi v nedeljo 24. 7. bo Škodin novi SUV-model kolesarje po razkošnih Elizejskih poljanah popeljal do cilja. Škodo Kodiaqa že intenzivno pripravljajo za nastop na zadnji etapi krožne dirke po Franciji od Chantillyja do Pariza. Z novo grafično podobo bo glavnino kolesarjev popeljal čez ciljno črto na razkošnih Elizejskih poljanah. Za njegovim krmilom […]

Na zaključni etapi v nedeljo 24. 7. bo Škodin novi SUV-model kolesarje po razkošnih Elizejskih poljanah popeljal do cilja.

Škodo Kodiaqa že intenzivno pripravljajo za nastop na zadnji etapi krožne dirke po Franciji od Chantillyja do Pariza. Z novo grafično podobo bo glavnino kolesarjev popeljal čez ciljno črto na razkošnih Elizejskih poljanah. Za njegovim krmilom bo sedel slaven voznik: nekdanji profesionalni kolesar iz Irske, Stephen Roche, zmagovalec Toura leta 1987 in ambasador znamke Škoda.

Na prvih fotografijah novega Škode Kodiaqa, ki jih je avtomobilski proizvajalec iz Mlade Boleslav objavil pred kratkim, je bil športni terenec še zamaskiran z belo-sivo-črno folijo. Rdeče-sivo-črne elemente nove maskirne folije, za katere je navdih dal Škodin novi oblikovalski slog in ki so upodobljeni v tridimenzionalni grafiki, so oblikovali in izde­lali posebej za to priložnost. Celotno vozilo je zamaskirano z okrog 14.000 ploskvami, ki nakazujejo, kakšna sta oblika in značaj novega Škodinega SUV-ja. Štirje strokovnjaki so v okrog 120 urah izdelali 21 kvadratnih metrov folije, da bi novega Škodo Kodiaqa vizualno uskladili z vodilnim, tako imenovanim “rdečim avtom” Škodo Superbom, lakiranim v biko­borsko rdeči barvi. “Red Car” je mobilna upravljalna centrala dirke Tour de France, uporablja pa ga direktor Toura Christian Prudhomme.

skoda-tour-de-france

Na dirki Tour de France bo Škoda Kodiaq skozi Pariz vozil še zamaskiran, brez maskirne folije pa ga bomo prvič lahko videli na svetovni premieri, ki bo 1. septembra 2016 v Berlinu, in le nekaj tednov zatem na pariškem avtomobilskem salonu. Z modelom Kodiaq začenja češka avtomobilska znamka novo modelsko ofenzivo v SUV-segmentu.

Škoda na dirki Tour de France

Škoda na kolesarski dirki Tour de France že 13. zapored nastopa kot uradni sponzor. Poleg tega je že drugič sponzor zelene majice, ki jo nosi vodilni v seštevku po točkah. Obenem je Škoda uradni avtomobilski partner dirke in je letos dala na razpolago 250 vozil za organizatorje in spremljevalce ter 50 vozil za ekipe. Med tritedensko dirko bodo Škodina vozila skupaj prevozila okrog 2,8 milijona kilometrov. 103. dirka Tour de France je dolga 3.519 kilometrov in sestavljena iz 21 etap.

Kolesarstvo ima pri Škodi prav poseben pomen, je namreč izvorna dejavnost podjetja. Václav Laurin in Václav Klement, ustanovitelja družbe, sta pred 121 leti v Mladi Boleslav začela izdelovati prav kolesa. Danes Tour de France predstavlja vrhunec sponzorskih aktivnosti na področju kolesarstva, ki jih izvaja znamka Škoda.