Kmalu novi Audi A6 Avant

Aktualno, Novosti

Audi z novim A6 Avantom ponovno nakazuje nove smernice razvoja – tokrat v poslovnem razredu. Sedma generacija Audija A6 Avant bo s karoserijo, ki je zasnovana po načelih lahke konstrukcije, in s številnimi drugimi inovacijami…

BD6F7108-82AE-11E0-8738-646066B94067Audi z novim A6 Avantom ponovno nakazuje nove smernice razvoja – tokrat v poslovnem razredu. Sedma generacija Audija A6 Avant bo s karoserijo, ki je zasnovana po načelih lahke konstrukcije, in s številnimi drugimi inovacijami, nadaljevala zgodbo o uspehu te modelske serije.

Elegantni, 4,93 m dolgi Audi A6 Avant je že na prvi pogled zelo dinamičen – njegovi proporci so športni, nizka strešna linija se izteka v položnih D-stebričkih. Žarometi in zadnje luči so opcijsko na voljo z napredno LED-tehnologijo, kar vozilu daje še posebej fascinanten pečat.

Približno 20 odstotkov karoserije sestavljajo aluminijasti deli. Novi model je od predhodnika lažji za do 70 kg; masa praznega Audija A6 Avant 2.0 TDI na primer znaša samo 1.640 kg.

V prtljažniku je 565 l prostora, pri podrtih zadnjih sedežih pa kar 1.680 l. Pri Audiju so za svoje kupce pripravili številne premišljene rešitve – na primer avtomatski pokrov prtljažnika. Ta sistem s kombinacijo električnega odpiranja pokrova in komfortnega ključa zazna gibanje v predelu zadnjega odbijača in samodejno odpre pokrov prtljažnika.

Paleta motorjev za novi Audi A6 Avant ob uvedbi na trg vključuje šest motorjev z direktnim vbrizgavanjem goriva – dva bencinska in štiri dizelske, s skupnim razponom moči od 130 kW (177 KM) do 230 kW (300 KM). Vse odlikujeta suverena moč in izjemna učinkovitost. Motor 2.0 TDI za 100 prevoženih km porabi v povprečju samo 5,0 l goriva. Tehnologija vseh agregatov temelji na Audijevem modularnem sistemu za večjo učinkovitost, kar se kaže v do 18 odstotkov manjši porabi goriva.

Odvisno od motorja je novi A6 Avant lahko opremljen s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom, s športnim 7-stopenjskim S tronicom, z brezstopenjskim multitronicom ali s komfortnim 8-stopenjskim tiptronicom. Poleg pogona na sprednji kolesni par je na voljo tudi najnovejša generacija stalnega štirikolesnega pogona quattro. Opcijski športni diferencial  pogonsko moč aktivno porazdeljuje med zadnjima kolesoma.

Podvozje je kompleksna konstrukcija, ki na optimalen način združuje športno dinamiko in vrhunsko udobje. Sistem za uravnavanje vozne dinamike Audi drive select je del serijske opreme, enako kot izjemno učinkovito, novo elektromehansko servo krmiljenje. Pri vozilih s pogonom na sprednji kolesni par za še bolj precizno krmiljenje skrbi sistem ESP z elektronsko prečno zaporo. Kot dodatna oprema je na voljo prilagodljivo zračno vzmetenje adaptive air suspension, nekoliko kasneje pa prihaja še dinamično krmiljenje.

11F0ADA0-82AF-11E0-8646-646066B94067

Notranjost novega A6 Avanta razvaja s prečiščenim, svetlim dizajnom, z brezkompromisno kakovostjo izdelave, bogato opremo in izpopolnjeno ergonomsko zasnovo. Napredna oprema na primer vključuje projekcijski sistem zaslona (head-up display), dinamično prilagajanje luči adaptive light z brezstopenjskim uravnavanjem svetlobnega snopa, prezračevalno in masažno funkcijo za sprednja sedeža in različne sisteme za informacije in razvedrilo. Vrhunec ponudbe na področju infotainmenta predstavljata navigacijski sistem MMI navigacija plus, ki ima vgrajen trdi disk in ki omogoča upravljanje preko površine, občutljive na dotik (touch pad), in avdiosistem Advanced Sound System podjetja Bang & Olufsen.

Audi tekmece prekaša tudi na informacijskem področju – s sistemom Audi connect za povezavo s svetovnim spletom. Z Googlovo podporo so v vozilu na voljo posebne spletne storitve, na primer iskanje navigacijskih ciljev s pomočjo glasovnega upravljanja. Dostopna točka WLAN potnikom med vožnjo omogoča prosto brskanje po spletu in pošiljanje elektronskih sporočil. Audijeve spletne prometne informacije voznika v realnem času obveščajo o stanju prometa na izbrani poti.

Za novi A6 Avant je na voljo celotna ponudba Audijevi asistenčnih in varnostnih sistemov. Po njihovi zaslugi je vožnja še bolj suverena. Za še večjo učinkovitost je delovanje nekaterih sistemov tesno povezano z MMI navigacijo plus. Nekoliko kasneje bo na voljo novost v Audijevem programu – parkirni sistem plus z nadzorom okolice, pri katerem štiri kamere snemajo področje neposredno ob vozilu. Slike teh kamer obdela in združi zmogljiv računalniški program in jih v različnih perspektivah prikaže na velikem barvnem zaslonu.

V Sloveniji bo Audi A6 Avant septembra v salonih pri pooblaščenih trgovcih, predprodaja pa se bo pričela v juniju 2011. Cena vstopnega modela bo od 42.680€ (2.0 TDI 177 KM, ročni menjalnik).