Kmalu v kinu: RUSH

Aktualno, Avtomobilizem, Formula 1, Šport, Zanimivosti

V kina prihaja dolgo pričakovani film Rush, ki se odvija v letu 1976 in predstavlja resnično zgodbo, ko sta se v prvenstvu Formule 1 za naslov prvaka borila Niki Lauda in James Hunt. Neverjetna resnična zgodba, ki je zagotovo ena najimpresivnejših v zgodovini tega prvenstva je končno dobila svojo filmsko podobo. Objavljena sta že dva […]

V kina prihaja dolgo pričakovani film Rush, ki se odvija v letu 1976 in predstavlja resnično zgodbo, ko sta se v prvenstvu Formule 1 za naslov prvaka borila Niki Lauda in James Hunt.

Neverjetna resnična zgodba, ki je zagotovo ena najimpresivnejših v zgodovini tega prvenstva je končno dobila svojo filmsko podobo.

james hunt film rush 2013

Niki Lauda (igra ga Brühl) pred veliko dirko v filmu.

Niki Lauda (igra ga Brühl) pred veliko dirko v filmu.

Objavljena sta že dva (spodaj) napovednika tega filma. Kljub temu, da ljubitelji Formule 1 že poznajo celotno zgodbo, verjamemo, da bo film vse skupaj predstavil še na bolj čustven, dramatičen način. Naj spomnimo, da je Avstrijec Lauda veljal takrat za najhitrejšega voznika F1, Ferrariju je leto poprej vrnil dolgo pričakovan naslov prvaka, ki so ga nazadnje osvojili leta 1964 z Johnom Surteesom. Na drugi strani se je znašel mladi in karizmatični Anglež Hunt (igra ga Hemswort), ki je sicer prijateljeval z Laudo, a s samosvojim pristopom seveda hrepenel po zmagah in ženskah. V filmu spremljamo zgodbo kako Hunt s svojim McLarnom osvoji edini naslov prvaka. Po končani karieri je James trpel za depresijo, saj se ni uspel privaditi na ‘navadno’ civilno življenje. Kasneje je postal komentator na televiziji BBC in se želel še tretjič poročiti s polovico mlajšo žensko Helen. Nekaj ur po zaroki, 15. junija 1993, je pri 45 letih doživel srčni zastoj in umrl.

rush film 2013

Niki Lauda pa je kljub nesreči, ki jo vidimo v filmu, še dvakrat osvojil naslov prvaka Formule 1 (skupaj 3). Zadnjega celo po nekajletnem odmoru z McLarnom. Trenutno je najbolj znan po komentiranju Formule za nemško televizijo RTL.

Kmalu v kinu. Mi že čakamo!