Kljub padcu novi dobri uvrstitvi v Mantovi

Motociklizem, Šport

Na dirki prvenstva MXGP v Mantovi je Klemen Gerčar osvojil šest novih točk. Na obeh vožnjah se je uvrstil na 18. mesto, pri čemer je v drugi vožnji zaradi padca izgubil že tako rekoč osvojeno 15. mesto. A slabe volje pri slovenskemu motokrosistu vseeno ni, saj je iz dirke v dirko boljši. Dirka za VN […]

Na dirki prvenstva MXGP v Mantovi je Klemen Gerčar osvojil šest novih točk. Na obeh vožnjah se je uvrstil na 18. mesto, pri čemer je v drugi vožnji zaradi padca izgubil že tako rekoč osvojeno 15. mesto. A slabe volje pri slovenskemu motokrosistu vseeno ni, saj je iz dirke v dirko boljši.

Dirka za VN Lombardije v Italiji se je za Klemna začela manj vzpodbudno, saj je organizator pripravil povsem drugačno progo kakršne je na primer Klemen vajen s treningov, zato je tudi zaradi napačnih nastavitev in izbire pnevmatik izgubil precej časa na prostih treningih. A hitro ukrepanje in spremembe na motociklu so se pokazale že na kvalifikacijah, ki jih je končal kot osemnajsti.

1Y5A1617

Foto: Lenka Hrivova

V nedeljo je na prvi vožnji nekaj mest višjo uvrstitev zapravil z ne najbolj uspelim startom, in tudi po tej vožnji je opravil nekaj sprememb na vzmetenju. »Te so se pokazale kot dobre, saj sem v drugi vožnji, ki je zdaj že kar praviloma boljša od prve, že napredoval do 15. mesta. A le tri kroge pred koncem sem na enem od skokov napravil napako, nisem bil dovolj hiter na tem odseku in sem padel pri doskoku, kar mi je vzelo precej časa, preden sem pobral motocikel in lahko nadaljeval. Zato sem tudi to vožnjo končal kot 18. S tem se ta konec tedna osvojil 6 novih točk, po eni strani mi je žal zaradi boljše uvrstitve, a po drugi strani se kaže, da se stvari premikajo na bolje,« je po dirki povedal Klemen.

S tem si s 23 osvojenimi točkami zdaj deli 30. mesto v skupni razvrstitvi. Njegova naslednja preizkušnja bo prav tako v razredu MXGP in sicer v Assnu na Nizozemskem, kjer bo organizator posebej za to dirko pripravil progo kar na območju dirkališče za motocikliste. »Tudi tam pričakujem naporno dirko, sicer ne vemo še veliko, kako so si Nizozemci zamislili to stezo, a ocenjujem, da bo mivkasta in s tem precej zahtevna, tako kot je bila ta v Mantovi,« je še dodal Klemen.