Kia pokazala novega enoprostorca Raya

Aktualno, Novosti

Iz korporacije Kia Motors so pred kratkim poslali prve uradne fotografije novega majhnega enoprostorca Ray, ki ga bodo, vsaj na začetku, prodajali izključno na domačem južnokorejskem tržišču. Mestni enoprostorec Ray (ni v nobeni povezavi s Kiinim…

Iz korporacije Kia Motors so pred kratkim poslali prve uradne fotografije novega majhnega enoprostorca Ray, ki ga bodo, vsaj na začetku, prodajali izključno na domačem južnokorejskem tržišču.

 
4A0BC002-1B62-11E1-B1CF-D29B66B94067Mestni enoprostorec Ray (ni v nobeni povezavi s Kiinim istoimenskim plug-in konceptom) naj bi bil namenjen strankam, ki potrebujejo uporabno vozilo, ki se ponaša z zelo varčnimi motorji in iz množice izstopa s svojo škatlasto obliko. Ray (oz. po domače Žarko) prinaša enostavno, toda sodobno obliko in značilno zunanjost, v notranjosti pa se lahko pohvali s prostornostjo ne glede na to ali gre za prevoz potnikov ali tovora.
 
Sprednji del zaznamuje Kiina »tigrova« maska z razpotegnjenimi žarometi in LED dnevnimi lučmi, kar pričara drzen in prepričljiv videz. Na boku so najbolj opazne velike steklene površine s kvadratnimi okni. Zahvaljujoč stranskim drsnim vratom je vstopanje v vozilo in nakladanje ter razkladanje stvari zelo lahkotno tudi na zelo ozkih parkirnih mestih. Rayev zadek predstavlja širok in stabilen videz, ki ga zaznamujejo LED luči in v zadnji odbijač vgrajeni pokončni meglenki.
 
Novinec pride na (južnokorejski) trg že ob koncu letošnjega leta, ko bo kaj več znanega o motorni ponudbi. Zaenkrat je znano le, da bo sprva bencinska, kasneje pa bo Ray na voljo še v povsem električni različici.