Kia zvišala prodajne cilje za 2016

Aktualno, Poslovno

Avtomobilski proizvajalec Kia v Evropi ostaja na prehitevalnem pasu, saj v prodaji svojih vozil beleži rekordnih osem mesecev, s čimer še naprej prehiteva okrevajoče evropsko avtomobilsko tržišče. 15 odstotkov bolje kot lani Po podatkih evropskega združenja avtomobilskih proizvajalcev ACEA je Kia do konca avgusta svojo prodajo povečala za 15 odstotkov, kar pomeni 292.938 prvič registriranih […]

Avtomobilski proizvajalec Kia v Evropi ostaja na prehitevalnem pasu, saj v prodaji svojih vozil beleži rekordnih osem mesecev, s čimer še naprej prehiteva okrevajoče evropsko avtomobilsko tržišče.

15 odstotkov bolje kot lani

Po podatkih evropskega združenja avtomobilskih proizvajalcev ACEA je Kia do konca avgusta svojo prodajo povečala za 15 odstotkov, kar pomeni 292.938 prvič registriranih Kij v primerjavi z 255.217 vozil v enakem obdobju lani. Kiina prodaja je tako skoraj dvakrat večja od rasti evropskega tržišča v celoti, ki se je povečalo za 8 odstotkov.

0,2 % povečanje tržnega deleža

Z večjo prodajo se je povečal tudi tržni delež najstarejšega korejskega avtomobilskega proizvajalca, ki se je v prvih osmih mesecih 2016 zvišal na 2,9 %. V enakem obdobju leta 2015 je delež trga znašal 2,7 %.

Kia v Evropi pričakuje 12 % rast

Michael Cole, glavni izvršni direktor Kia Motors Europe, uspeh komentira takole: “Srednjeročno Kia naskakuje 3-odstotni tržni delež v Evropi. Najnovejši podatki kažejo, da smo na pravi poti, da to dosežemo. Močno povpraševanje nas je že dvignilo nad sprva načrtovano prodajo za leto 2016, zato smo načrte za rast prodaje spremenili z 9 na 12 odstotkov.”

Najnovejši modeli izboljšujejo prodajo v Evropi

Prodaja novega Sportaga, ki je Kiin najbolje prodajan model v Evropi, je s prodanimi 97.062 vozili letos boljša kot kdajkoli prej (37 odstotkov bolje kot lani). Izkazal se je tudi cee’d, ki je našel 54.081 novih kupcev, kar je 5 odstotkov več kot v lanskem letu.

Izjemen sprejem nove Optime

kia optima GT 2016

Do zdaj je bilo prodanih tudi več kot 4.500 primerkov nove limuzine Optima, ki je prišla na trg v začetku leta (2.064 v enakem obdobju lani). Glede na to, da Optima kmalu (pri nas predvidoma sredi novembra) prihaja tudi v novih različicah – Sportswagon, Plug-in Hybrid ter visokozmogljiva izvedenka GT-   je jasno, da bo to le še okrepilo prodajo Optime na stari celini.

Hibridni križanec Niro v teh dneh do prvih kupcev

Kia-Niro-HUV-osnutek-2016-

Novi hibridni križanec Kia Niro bo v Evropi še ta mesec dobil prve lastnike (pri nas predvidoma sredi novembra), Korejci pa so do konca avgusta prejeli že 1.800 naročil iz vse Evrope.