Kia z lastnimi postajami za hitro polnjenje EV,

Zanimivosti

Na sedežu Kia v Frankfurtu so nedavno namestili dve inovativni polnilnici za hitro polnjenje električnih vozil. Hitre polnilnice, namenjene električnemu Soulu EV, ki kmalu prihaja v Evropo, ponazarjajo Kiine ambicije biti vodilni na področju naprednih pogonskih tehnologij. Nove visokozmogljivostne polnilnice z močjo 100 kW DC Soula EV napolnijo od povsem prazne do 80% napolnjenosti baterije […]

Na sedežu Kia v Frankfurtu so nedavno namestili dve inovativni polnilnici za hitro polnjenje električnih vozil. Hitre polnilnice, namenjene električnemu Soulu EV, ki kmalu prihaja v Evropo, ponazarjajo Kiine ambicije biti vodilni na področju naprednih pogonskih tehnologij.

fast-charger-at-KME-HQ-2-(Medium)

Nove visokozmogljivostne polnilnice z močjo 100 kW DC Soula EV napolnijo od povsem prazne do 80% napolnjenosti baterije v pičlih 25 minutah. Polnilnice so razvili in naredili v korejskem podjetju Signet Systems Inc, ki se od leta 1998 ukvarja z električnimi napravami.

Z odprtjem polnilnic z močjo 100 kW DC na svojem evropskem sedežu Kia namerava razširiti svojo mrežo na kar 233 polnilnih postaj povsod, kjer bodo prodajali električnega Soula in pa tudi na sedežih evropskih distributerjev. Nove lokacije se bodo pridružile obstoječi mreži 140 polnilnih mest, kar bo kupcem nudilo skupno 373 Kiinih polnilnih postaj. To je Kiin širši plan razširitve polnilne mreže po vsem svetu glede na to, da se bo Soul EV prodajal globalno.

Soul EV je Kiino prvo električno vozilo, ki se bo prodajalo po vsem svetu (Kia Ray EV se prodaja le v Južni Koreji), in predstavlja novo generacijo Kiinih električnih vozil. Kia Soul EV bo od oktobra moč kupiti le v 16 evropskih državah (med njimi bo tudi Slovenija!) in se bo, tako kot vse ostale Kie, ponašal z 7-letno garancijo (do 150.000 km/ prva 3 leta neomejeno št. prevoženih kilometrov) in bo edino električno vozilo s tako dolgo tovarniško garancijo.

Ob predstavitvi novih tehnologij, namenjenih Evropi, je Michael Cole, izvršni direktor Kiine evropske podružnice, povedal: “To so prve hitre polnilnice v regiji, ki ponujajo takšne zmogljivosti in bodo strankam Soula EV v veliko pomoč. Kia vidi baterije za električna vozila kot ključno rešitev mobilnosti v prihodnje in bo še naprej investirala v to tehnologijo.”