Kia v Ženevi predstavlja prenovljenega Picanta

Saloni

Kia bo 3. marca na 85. avtomobilskem salonu v Ženevi predstavila prenovljeni model Picanto. Kiin simpatični mestni malček prinaša številne dinamične in vizualne izboljšave, ki bodo okrepile njegov položaj v zelo konkurenčnem razredu majhnih vozil. Nadgrajeni Picanto se lahko pohvali s spremenjenima odbijačema, ki ustvarita drznejšo podobo, h kateri svoje doda še Kiina značilna maska […]

Kia bo 3. marca na 85. avtomobilskem salonu v Ženevi predstavila prenovljeni model Picanto. Kiin simpatični mestni malček prinaša številne dinamične in vizualne izboljšave, ki bodo okrepile njegov položaj v zelo konkurenčnem razredu majhnih vozil.

Nadgrajeni Picanto se lahko pohvali s spremenjenima odbijačema, ki ustvarita drznejšo podobo, h kateri svoje doda še Kiina značilna maska v obliki tigrovega nosu. Kupci bodo lahko izbirali med številnimi novostmi kot so npr. nova 14-palčna alu platišča, športni paket, ki ga uvršča med najbolj atraktivne predstavnike A razreda, ter seveda možnost izbire med 3- ali 5-vratno karoserijsko različico.

Enhanced-Kia-Picanto-1-(Medium)

V kabini bo moč opaziti kromane obrobe voznikove inštrumentne plošče (v obliki dveh krogov) in prezračevalnih odprtin, tu je še novo sedežno oblazinjenje, ki bo bolj po godu mlajšim strankam. V središču Picantove sredinske konzole se nahaja sodobnejši avdio sistem.

Premiumski dodatki in večja individualnost

V Picantu so prvič na voljo številni premiumski elementi dodatki, med drugim tudi najnovejša generacija Kiinega avdio-video-navigacijskega sistema s 7-palčnim zaslonom (na voljo jeseni). Stranke si med drugim lahko omislijo tempomat in omejevalnik hitrosti, kar bo voznikom daljše vožnje naredilo prijetnejše.

Enhanced-Kia-Picanto-2-(Medium)

Poleg tega so zdaj v kabini na voljo tudi trije barvni paketi, ki strankam omogočajo, da si Picanta prilagodijo svojim željam in izstopajo iz množice. Športni rdeči paket prinaša črno umetno usnje in rdeče oblazinjenje sedežev ter visoko sijoče rdeče-črno oblazinjenje vrat. Živahni rumeni paket predstavlja oblazinjenje sedežev iz črnega umetnega usnja z rumenimi šivi, ter svetlo rumeno armaturno plošča in volanski obroč. Najbolj prestižen pa bo rjavi paket, ki se lahko pohvali z vrhunskim sedežnim oblazinjenem iz rjavega umetnega usnja z rjavim vratnim oblazinjenjem in armaturno ploščo v visoko sijoči črni barvi. Seveda bodo tudi stopalke barvno usklajene s paketom.

Izboljšane zavorne zmogljivosti in Euro 6 motorji

Varnost pešcev je pri novem Picantu precej izboljšana, saj se novinec lahko pohvali z večjimi zavorami, ki skrajšujejo zavorno razdaljo. Novi, 252-milimetrov veliki zavorni diski (prej 241 mm) so na voljo kot opcija, kar vozilu omogoča ustavljanje s 100 km/h do 0 km/h v le 37 metrih, kar je kar 2 metra manj kot pri predhodniku.

Nadgrajeni Picanto je dožvel številne izboljšave obstoječega 1.0-litrskega MPI (Multi-Point Injection) motorja, kar mu je omogočilo zadostitev normam emisijskega standarda Euro 6.

Picanto, ki ga proizvajajo v tovarni Seosan v Južni Koreji, je z 51.102 prodanima primerkoma v lanskem letu eden najbolje prodajanih Kiinih modelov v Evropi. Izboljšani model bo na stari celini naprodaj od konca marca in bo, kot vsi ostali Kiini modeli, prihajal z revolucionarno 7-letno garancijo (do 150.000 km).