Kia v Parizu predstavlja novega Sorenta ter izboljšana Ria in Vengo

Novosti

Novi Kia Sorento bo evropsko premiero doživel 2. oktobra na letošnjem pariškem avtomobilskem salonu, družbo mu bosta delala izboljšana modela Rio in Venga. Njim se bo na odru pridružil koncept hibridne limuzine Optima, ki premierno predstavlja Kiino novo varčno dizelsko-električno hibridno tehnologijo. Novi Kia Sorento bo s svojim novim videzom, številnimi novostmi naskakoval razred prestižnejših velikih […]

Novi Kia Sorento bo evropsko premiero doživel 2. oktobra na letošnjem pariškem avtomobilskem salonu, družbo mu bosta delala izboljšana modela Rio in Venga. Njim se bo na odru pridružil koncept hibridne limuzine Optima, ki premierno predstavlja Kiino novo varčno dizelsko-električno hibridno tehnologijo.

Novi Kia Sorento bo s svojim novim videzom, številnimi novostmi naskakoval razred prestižnejših velikih športnih terencev. V veliko pomoč mu bo uspeh predhodnika, ki je daljnjega leta 2002 postavil Kio na zemljevid globalnih avtomobilistov. Pri novem Sorentu so snovalci uporabili številne stilistične podrobnosti z lanskoletnega koncepta Kia Cross GT, kot so npr. bolj pokončna maska, ki spominja na tigrov nos ter nazaj zategnjeni žarometi in profil.

Kia-Sorento---Static-

Pod Sorentovim vitkim profilom in bolj zaobljenimi površinami, se krije 3. generacija vozila, ki potnikom ponuja bolj luksuzno kabino z občutno kakovostnejšimi materiali. Odvisno od tržišča bo novinec nudil široko izbiro naprednih tehnologij, ki bodo povečale udobje. To so med drugim zaslon, ki prek štirih kamer predvaja dogajanje okrog vozila (Around-View Monitor), kar vozniku pomaga pri parkiranju, ter pametno odpiranje električnih prtljažnih vrat (Smart Power Tailgate). Sorento, ki je daljši, širši in nižji od predhodnika, se ponaša tudi z večjo medosno razdaljo, kar omogoča več prostornosti v kabini in večjo uporabnost. Prtljažni prostor je povečan na 605 litrov (VDA), kupci pa bodo lahko izbirali med 5- ali 7-sedežno različico. Novi Sorento je veliko pridobil tudi na številnih drugih področjih kot so vozna dinamika, vodljivost, uglajenost in varnost, saj se ponaša z s številnimi nadgradnjami – trdnejšo karoserijo, izboljašavami vzmetenja in krmiljenja, manjšim hrupom in vibracijami ter večjo medosno razdaljo.

Preovljeni Kia Rio bo naslednje leto, ko pride na ceste, predstavil osveženo podobo, tako zunanjo kot notranjo, medtem ko še naprej ohranja ključne adute, s katerimi je postal Kiina globalna uspešnica. Riova zunanjost je doživela občutno prenovo, saj so oblikovalci spremenili prednji odbijač in meglenki, nov pa je tudi Kiin zaščitni znak – tigrova maska. Na voljo so trije novi kompleti alu platišč (15-, 16- in 17-palčna), novost pa je tudi osvežen Riov profil, ki skupaj z novim
zadnjim odbijačem zaokrožujejo Kiino zunanjo preobrazbo. Novi sta tudi karoserijski barvi modra (Urban Blue) in rumena (Digital Yellow), ki dopolnjujeta že tako bogato barvno paleto.

Enhanced-Kia-Rio

Pet let po predstavitvi bo Kia v Parizu pokazala izboljšano Vengo. Priljubljeni enoprostorec, ki so ga zasnovali, oblikovali in proizvajali v Evropi in izključno za evropske kupce in so jih od leta 2009 prodali že več kot 150.000, je lansko leto našel 29.000 kupcev. Izboljšana Venga bo še naprej svojim uporabnikom nudila uporabnost, vsestranskost in zanesljivost, kar evropski kupci pričakujejo, ampak zdaj predstavlja še novi videz tako spredaj kot zadaj, sodobnejšo kabino, nova alu platišča in večji nabor dodatne opreme.

Kia bo v Parizu na ogled postavila tudi novi inovativni blagi hibridni pogon, ki so ga za uporabo v svojih prihodnjih modelih razvili v svojem evropskem R&D centru. Konceptno vozilo Kia Optima T-Hybrid (turbo hibrid) je premierni prikaz Kiinega novega blagega hibridnega pogona. Koncept T-Hybrid poganja obstoječi Optimin 1,7-litrski CRDi turbodizelski motor, ki mu pomaga majhen električni motor z 48-voltno svinčeno-ogljikovo baterijo. Novi pogon konceptni Optimi T-Hybrid omogoča vožnjo izključno na elektrikopri majhnih hitrostih, zahvajujoč regenerativnemu zaviranju pa se pri vsakem zaviranju baterija polni.

Kia-Optima-T-Hybrid

Kiini inženirji so se pri tem novem hibridu odločili za svinčeno-ogljikove baterijo, ker za razliko od litij-ionskih baterij, ne potrebuje aktivnega hlajenja in je enostavnejša za nadaljnjo razgradnjo na koncu svoje življenjske dobe. Okolju prijazni start-stop sistem se ponaša z novim zaganjačem z jermenom, ki je zamenjal običajni alternator, kar omogoča ponovni vžig motorja skorajda neslišno in brez vibracij. Zaenkrat ni nobenih informacij o serijski proizvodnji modela Kia Optima T-Hybrid ali o njegovi uporabi pri Kiinih novih modelih.