Kia v Frankfurtu postavi na ogled Sportage in Optimo

Novosti

Kia Motors na 66. avtomobilskem salonu v Frankfurtu predstavlja dva povsem nova modela – Sportage in Optima. Globalna premiera nove generacije Kia Sportage V svoji četrti generaciji novi Kia Sportage strankam nudi inovativen in sodoben paket v zelo konkurenčnem razredu kompaktnih športnih terencev. Novi Sportage bo svoje mesto pod avtomobilskim soncem gradil na izjemnem prodajnem […]

Kia Motors na 66. avtomobilskem salonu v Frankfurtu predstavlja dva povsem nova modela – Sportage in Optima.

Globalna premiera nove generacije Kia Sportage

V svoji četrti generaciji novi Kia Sportage strankam nudi inovativen in sodoben paket v zelo konkurenčnem razredu kompaktnih športnih terencev.

Novi Sportage bo svoje mesto pod avtomobilskim soncem gradil na izjemnem prodajnem uspehu predhodnika, strankam pa se predstavi z atraktivnim, povsem novim videzom, številnimi naprednimi tehnologijami in za stopničko višjo kakovostjo.

All-New-Kia-Sportage-(front-dynamic)-(Medium)

Zahvaljujoč novim in dodelanim motorjem in menjalnikom, se bo ponašal s še večjo varčnostjo in boljšimi zmogljivostmi ter z izboljšano vodljivostjo.

Prvič bo pri Sportagu na voljo tudi športna linija ‘GT Line’, ki bo ljubiteljem športnih vozniških izkušenj zagotavljala vsestranskost običajnega Sportaga in lepšo zunanjo, dinamično podobo.

Novi Sportage, ki ga na cestah pričakujemo v začetku nalednjega leta, še naprej ostaja Kiin najbolje prodajan model v Evropi in predstavlja več kot četrtino Kiine evropske prodaje.

All-New-Kia-Sportage-(interior-dash)-(Medium)

Nova Optima prilagojena Evropi

Evropska premiera nove Optime bo oznanila njen nov začetek in vidnejšo vlogo, ki jo bo odslej igrala v Kiini evropski modelni paleti, saj imajo z njo pri najstarejšem korejskem avtomobilskem proizvajalcu precej bolj ambiciozne načrte kot doslej.

Optima strankam v razredu srednje velikih limuzin s svojo moderno zunanjostjo, drzno notranjostjo ter številnimi novimi tehnologijami in motorji ponuja nekaj svežega in drugačnega, svojo samozavest pa črpa iz globalnega uspeha predhodnice.

Nova Optima na evropske ceste zapelje še to jesen, v naslednjem letu pa jo lahko pričakujemo še v atraktivni karavanski različnici, ki sliši na konceptno ime SPORTSPACE (Ženeva 2015), ter prvič tudi v visokozmogljivi ‘GT’ različici.

Kia-Optima-GT-(front)-(Medium)

Milijon prodanih cee’dov v Evropi: prihaja nadgrajeni cee’d

Kia Motors Europe je temeljito nadgradila priljubljenega cee’da v njegovih številnih karoserijskih različicah.

Glede na cee’dov svež videz Kiini evropski oblikovalci niso korenito posegali v zunanji videz. Zato je toliko več pozornosti bilo namenjene udobnostnim in varnostnim pripomočkom ter motorjem in menjalnikom. Izboljšave med drugim prinašajo novi 3-valjni 1.0 T-GDI bencinski motor ter 7-stopenjski menjalnik z dvojno sklopko. Spremembe se nanašajo na vse cee’dove različice: 5-vratna kombilimuzina cee’d, Sportswagon in 3-vratni pro_cee’d.

Dodelave so zajele tudi visokozmogljiva cee’d GT in pro_cee’d GT, ki sta doživela vizulne in dinamične spremembe in nedvomno sodita med najbolj atraktivne ‘hot hatch’ predstavnike v C razredu.

Cee’d bo kupcem ponudil tudi ‘GT Line’ značilnosti, ki so na voljo za vse tri karoserijske različice in omogočajo športni videz in dinamičnost GT modelov in vsestranskost običajne cee’dove družine.

Od decembra 2006 do maja 2015 so v Kiini slovaški tovarni proizvedli že milijon cee’dov, ki je tako eden Kiinih ključnih modelov v Evropi.

Nadgrajenega cee’da in različice GT Line pri nas in drugod po Evropi pričakujemo že konec meseca.

Tehnološke novosti: novi 1.0 T-GDI motor in 7-stopenjski DCT

Kiina največja tehnološka novost letošnjega Frankfurta je 3-valjni 1.0 T-GDI bencinski motor z močjo 74 ali 88 kW (100 ali 120 KM), ki je razvit v Kiinem R&D centru v korejskem Namyangu.

Novinec se ponaša s svojo varčnostjo in nizkimi emisijami CO2, obenem pa ponuja izjemne zmogljivosti in takojšen odziv. To je Kiin evropski debi na področju downsized motorjev, in se bo najprej pojavil pri nadgrajenem cee’du, v prihodnje pa ga lahko pričakujemo v njihovi celotni evropski modelni paleti.

cee’d tudi predstavlja novi 7-stopenjski dvojnosklopčni menjalnik DCT, ki bo pri cee’du na voljo z 1,6-litrskim CRDi dizelskim motorjem.

Novi menjalnik bo omogočal velik navor – do 300 Nm pri cee’du – in bo omogočal optimalno ravnovesje med zmogljivostjo in varčnostjo. DCT bo v prihodnje pri številnih Kiinih modelih, med drugim tudi pri novih Sportagu in Optimi.