Kia Soul in koncept GT4 Stinger z dizajnerskima nagradama IDEA

Poslovno

Kia si je v zadnjih nekaj letih zgradila velik ugled z vrhunskim oblikovanjem. Nedavno ji je ameriško združenje industrijskih oblikovalcev (IDSA) podelilo dve prestižni oblikovalski nagradi. Kia je v kategoriji prevoza prejela mednarodno nagrado za oblikovalsko odličnost (IDEA) za konceptno vozilo GT4 Stinger (srebrno priznanje) in Soula (bronasto priznanje).  Podeljevalci mednarodnega priznanja za globalno oblikovanje […]

Kia si je v zadnjih nekaj letih zgradila velik ugled z vrhunskim oblikovanjem. Nedavno ji je ameriško združenje industrijskih oblikovalcev (IDSA) podelilo dve prestižni oblikovalski nagradi. Kia je v kategoriji prevoza prejela mednarodno nagrado za oblikovalsko odličnost (IDEA) za konceptno vozilo GT4 Stinger (srebrno priznanje) in Soula (bronasto priznanje). 

Podeljevalci mednarodnega priznanja za globalno oblikovanje IDEA ocenjujejo kako izdelki vplivajo na kakovost življenja in zagotavljajo pomembne ekonomske učinke skozi inovacije v kategorijah kot so avtomobili in prevoz, oblikovalska strategija, računalniška oprema, okolje in drugo. Za letošnje nagrade se je potegovalo 2.000 kandidatov iz 39 držav, pri katerih so ocenjevali inovacije, prednosti za uporabnike in stranke, trajnost in vizualno privlačnost.

Kiin oblikovalski oddelek, ki ga od leta 2006 vodi predsednik Kia Motors Corporation in vodja dizajna Peter Schreyer, redno pobira nagrade in pohvale za svoje inovativno delo, ki spreminja znamko Kia in prispeva k znatni globalni rasti v zadnji petih letih. Nagrada IDEA je po nagradah red dot in iF že tretja velika oblikovalska nagrada za drugo generacijo Soula. Koncept GT4 Stinger pa si je prislužil številne pohvale medijev po vsem svetu zaradi svojega dih jemajočega agresivnega in športnega videza.

GT4 Stinger

Prvič predstavljen januarja na avtomobilskem salonu v Detroitu, je GT4 Stinger Kiino najbolj agresivno konceptno vozilo kdajkoli in pravi zanesenjaški stroj. Kot se spodobi za pristno 4-sedežno športno vozilo z zadnjim pogonom se za njim po mestu obračajo glave, zavoljo svojega drikaškega srca pa je doma tudi na dirkaški stezi. Pod motornim pokrovom se skriva odlično uglašen in na dirkah dokazan Kiin 2,0-litrski bencinski štirivaljnik s turbo polnilnikom in neposrednim vbrizgom goriva (T-GDI), ki nudi impresivnih 232 kilovatov (315 konjskih moči).

Kia-GT4-Stinger-Concept-Car_IDEA-Silver-Award

Novi Soul

Čeprav povsem nov, toda prepoznaven že na prvi pogled, saj je več kot zgledno ohranil podobo navdihujočega koncepta Track’ster iz leta 2012, se Soul pelje na novi šasiji, ki je trša, daljša in širša kot pri predhodniku. Nove mere mu omogočajo več prostora za potnike in njihovo prtljago, medtem ko so dramatično zmanjšani hrup in vibracije. Povečan navor in konkretna nadgradnja vzmetenja naredijo novega Soula tako okretnega in živahnega v mestni gneči.

Kia-Soul_IDEA-Bronze-Award