Kia prejela nove 4 ‘red dot’ nagrade

Aktualno

Kiin oblikovalski oddelek je nedavno prejel 4 prestižne ‘red dot’ oblikovalske nagrade, med drugim tudi ‘Najboljše od najboljšega’ (‘Best of the Best’) za novega pro_cee’da v kategoriji oblikovanja izdelka. 5-vratni Kia cee’d, karavanski cee’d Sportswagon in enoprostorec Carens so prejeli nagrade ‘Zmagovalec’ (‘Winner’). Poleg iF nagrade za oblikovalnje izdelka iz novembra 2012 je to že […]

Kiin oblikovalski oddelek je nedavno prejel 4 prestižne ‘red dot’ oblikovalske nagrade, med drugim tudi ‘Najboljše od najboljšega’ (‘Best of the Best’) za novega pro_cee’da v kategoriji oblikovanja izdelka. 5-vratni Kia cee’d, karavanski cee’d Sportswagon in enoprostorec Carens so prejeli nagrade ‘Zmagovalec’ (‘Winner’).

Poleg iF nagrade za oblikovalnje izdelka iz novembra 2012 je to že druga nagrada za Kia pro_cee’da še preden se je pojavil na tržišču. Skupaj s temi štirimi nagradami je Kia od leta 2009 osvojila že 10 red dot nagrad. Kiini dosedanji prejemniki so bili: Picanto, Rio, Soul, Venga, Sportage in Optima, ki je prejela nagrado ‘Najboljša od najboljših’.

kia ceed ritka 2012Odločitev žirije je Peter Schreyer, predsednik korporacije Kia Motors in vodja Kiinega oblikovanja, komentiral takole: “Smo zelo ponosni, da so ‘red dot nagrade prejeli vsi trije člani družine cee’d ter novi Carens. Še posebej smo veseli nagrade ‘Najboljši od najboljših’ za novega Kia pro_cee’d, potem, ko jo je že prejela Kia Optima, kar je najviše priznanje žirije. Naši modeli zmagujejo že peto leto zapored, kar je le še ena potrditev našega dobre oblikovalske strategije”

Oblikovalski center Severnega Prenja in Vestfalije je leta 1955 ustanovil nagrade red dot, ki že dolgo veljajo za eno najbolj prestižnih nagrad na svetu na področju oblikovanja. V mednarodni kategoriji ‘oblikovanje izdelka’ so se potegovali proizvajalci iz 54 držav, ki so prijavili kar 4.662 izdelkov. 37-članska žirija ocenjuje izdelke na osnovi 9 kriterijev, ki med drugim vključujejo stopnjo inovacije, enostavnost uporabe, kakovost in and trajnost. Podelitev priznanj bo 1. julija v nemškem Essnu.

Družina cee’d se je prvič predstavila leta 2007 in se je do sedaj dodobra uveljavila v nižjem srednjem razredu. Zmagovalec za leto 2013 v kategoriji red dot ‘najboljši od najboljših’, 3-vratni Kia pro_cee’d, se s svojo športno obliko precej razlikuje od 5-vratnega cee’da. Ponaša se z bogato serijsko opremo in pestro motorno izbiro dizelskih (1.4 CRDi in 1.6 CRDi) in bencinskih (1.4 CVVT in 1.6 CVVT) motorjev, z močjo do 99 kW (135 KM) in emisijami CO2 pod 100 g/km.

kia carens 2013Kia Carens je novi enoprostorec, ki stavi na izjemno prilagodljivost in uporabnost ter eleganco. Tako v 5- kot v 7-sedežni različici novi Carens nudi impresivne lastnosti v serijski opremi – klimatska naprava, avdio sistem, volanski obroč s stikali s številnimi stikali za udobnejšo vožnjo, tempomat in LED dnevne luči. Na voljo bo imel 2 bencinska motorja (1,6-in 2,0-litrski) in 1,7-litrskega turbodizla, z močjo od 99 kW (135 KM) do 122 kW (166 KM) in emisijami CO2 od 124 g/km.