KHD Slovakiaring 2011

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

Vroč asfalt, dolgonoge lepotice in hitri dirkalniki so tri dejstva tega vikenda iz slovaškega dirkališča s pomenljivim imenom Slovakiaring. V četrtek, 18. avgusta 2011, pa so na dirkališče prispeli tudi slovenski tekmovalci. Najbolj so izstopali enakovredni Fiat Grande…

Vroč asfalt, dolgonoge lepotice in hitri zmogljivi dirkalniki so tri dejstva iz tega vikenda na slovaškem dirkališču s pomenljivim imenom Slovakiaring.

 
550941D0-CC86-11E0-8ACE-B53D66B94067Že v četrtek, 18. avgusta 2011, pa so na dirkališče prispeli tudi slovenski tekmovalci, ki so sicer bili v manjšini. Med našimi so najbolj izstopali enakovredni Fiat Grande Punti, ki jih je pripravila domžalska ekipa LEMA. Že po prvih treningih se je izkazalo, da bodo bili napet in izenačen dvoboj.
 
Jutranjo sobotno dirko je zmagal novinec v pokalu, a izkušen dirkač, Zoran Poglajen. Voznik AK Lamko je moral doma zaradi tehničnih težav pustiti Renault Megana in sesti v sicer šibkejši dirkalnik. Po zmagi je pohvalil ekipo in pokal, ki ima dober potencial, da se razvije v večji projekt. Drugo mesto je osvojil Andrej Makarovič in tretje Aleš Bužga. Zmago pa je zapravil mladi Matevž Habjan, ki je moral vodstvo prepustiti po napaki in izletu s proge. Dirko je sicer zaključil na četrtem mestu pred Juretom Marinškom.
 
Nedeljsko dirko so dobesedno tesno en poleg drugega pričeli vsi vozniki Grande Puntov. Manjkali niso niti atraktivni dotiki. Kmalu je vodstvo ponovno izgubil Habjan s poškodovanim zadnjim odbijačem, ki ga je vlekel do kariraste zastave za seboj. Zmagovalec prve dirke, Poglajen, je moral žal odstopiti zaradi okvare na motorju, kar je najbolje izkoristil Bužga in zmagal pred Makarovičem in Habjanom. Četrti je bil Marinšek.
 
V generalni razvrstitvi je sicer sobotno dirko zmagal voznik ekipe LEMA, Marko Pirman s pokalnim Renault Cliom, medtem ko je moral v nedeljo premoč priznati izkušenemu Avstrijcu Helmutu Herzogu.
 
Naslednja krožno-hitrostna dirka je na sporedu konec septembra na avstrijskem dirkališču Salzburgring.