KHD: Dve zmagi Poglajna in tri Trčka na Salzburgringu

Avtomobilizem, Slovenija, Šport, Top

Drugi tekmovalni vikend slovenskega državnega prvenstva v krožno-hitrostnih dirkah je potekal na dirkališču Salzburgring. Trenutni primat med dirkači, ki se potegujejo za točke našega prvenstva, je potrdil Zoran Poglajen. Odlične vožnje je prikazal tudi Tomaž Trček. Poglajen je dobil že prvo dirko, ki pa jo je moral začeti precej iz začelja. »Po petih minutah jutranjega […]

Drugi tekmovalni vikend slovenskega državnega prvenstva v krožno-hitrostnih dirkah je potekal na dirkališču Salzburgring. Trenutni primat med dirkači, ki se potegujejo za točke našega prvenstva, je potrdil Zoran Poglajen. Odlične vožnje je prikazal tudi Tomaž Trček.

Poglajen je dobil že prvo dirko, ki pa jo je moral začeti precej iz začelja. »Po petih minutah jutranjega kvalifikacijskega treninga se je ulilo. Malo sem zamudil nanj, med hitrim krogom, ki sem ga vozil pa sta bili še dve rumeni zastavi. Potem se je že ulil dež, tako da je bila proga popolnoma mokra. Posledica je zelo slab kvalifikacijski čas,« je dejal dirkač, ki letos tekmuje s pokalnim Renault Cliom. Na kvalifikacijah se je slabše odrezal tudi zmagovalec prve dirke na Red Bull Ringu, Maj Virant, ki se je soočal s problemom rosenja stekel, kar mu je popolnoma onemogočilo vidljivost. Zato pa je bil boljši Robert Pravdič (5. štartno mesto skupno), ki je tokrat uspel usposobiti svojega atraktivnega Seat Leona WTCC.

Robert Pravdič se je na prvih kvalifikacijah znašel nekoliko bolje od ostalih naših

Robert Pravdič se je na prvih kvalifikacijah znašel nekoliko bolje od ostalih naših

Na dirki, ki je že potekala v sončnem vremenu, se je takoj na začetku v težavah znašel Pravdič, zaradi česar je padel popolnoma na začelje. Varnostni avto, ki je nekoliko kasneje pripeljal na stezo, mu je sicer omogočil, da je konkurente ujel, in se prebil na drugo mesto v konkurenci slovenskega DP, a Poglajen je bil prehiter. Tretji med slovenskimi dirkači je bil na koncu Maj Virant, četrti pa David Šuster. Za njimi so se razvrstili dirkači pokala Lema GP. Najhitrejši izmed njih je bil Tomaž Trček, ki je ta vikend kazal odlično formo, pred Alešem Bužgo, ki je štartal prvi med Punti in Luko Glazerjem.

Robert Pravdič - Seat Leon WTCC

Robert Pravdič – Seat Leon WTCC

Tudi v drugi dirki se je odvila podobna zgodba, le da so se razmerja moči izrisala že v kvalifikacijah. Poglajen je osvojil 3. štartni položaj, Pravdič pa 4. (oba sta ju obdržala do konca dirke). Tretji v konkurenci slovenskega DP je bil ponovno Virant, Šuster pa je v drugo odstopil zaradi tehničnih težav. Tako prvo, kot drugo dirko je v skupni konkurenci dobil avstrijski dirkač Rene Martinek s Hondo Civic Type R. Odlično dirko (troboj Trček-Bajc-Glazer, Alfred Kramer mlajši, ki je osvojil najboljši štartni položaj) smo videli v pokalu Lema GP, ponovno pa je zmago odnesel Trček. Le-to si je priboril šele v zadnjih metrih dirke, ko je uspel ugnati do tedaj vodilnega Antona Bajca. Luka Glazer je bil ponovno tretji.

Tomaž Trček je dobil obe dirki Lema GP pokala

Tomaž Trček je dobil obe dirki Lema GP pokala

Poglajen je povzel vikend: »Na začetku petkovih prostih treningov sem imel nekaj problemov z optiko mojega avtomobila, ki so jih mehaniki uspeli odpraviti in nastavitve prilagoditi mojemu načinu vožnje. Na njih sem se še privajal na avto in dirkališče, saj nisem vozil vse od dirk na Red Bull Ringu, tako da sem začel previdno. Kljub težavam na jutranjih kvalifikacijah nisem bil preveč slabe volje, ker sem vedel, da bom na dirki dobro odpeljal. Na prvi dirki sem dobro sem štartal, nizal dobre čase, prehiteval konkurente in prišel na tretje mesto. Vmes je bil še varnostni avto, med njim pa sem razmišljal, da bi morda lahko prehitel tudi Martineka s Hondo in pa Schobra v BMWju, vendar se ni izšlo, tako da sem bil zadovoljen s tretjim mestom na dirki CEZ, prvim mestom v Bohemia Clio Cup in zmago v slovenski generalni razvrstitvi. Na drugem kvalifikacijskem treningu sem dosegel tretji čas. Videlo se je, da ne bom mogel priti na prvo mesto, ker je Rene Martinek s Hondo prehiter. Njegov avto ima vendarle 260 konjev in sekvenčni menjalnik, tako da je nekoliko prehiter za Clia. V začetku dirke mi je Pravdič s Seat Leonom še sledil, nato pa sem začel nizati hitre kroge, s čimer sem se oddaljil.. Zadovoljen sem z vožnjo v drugi dirki, saj sem vozil kakor se je s tem avtom v danem trenutku dalo. Ponovno sem osvojil tretje mesto v CEZ, prvo v Bohemia Clio Cup in prvo v slovenski generalni razvrstitvi. V nadaljevanju sezone, ko nas čakajo še trije vikendi, pričakujem dobre uvrstitve, dirke in borbe, mogoče pa tudi še konkurenta več v novem Cliu.«

Poglajen je potrdil, da je trenutno najhitrejši slovenski dirkač na dirkališčih

Poglajen je potrdil, da je trenutno najhitrejši v slovenskem DP na dirkališčih

Že v petek je bila na Salzburgringu na sporedu vzdržljivostna dirka, ki jo je v konkurenci Renault Clio pokala suvereno dobil Tomaž Trček in s tem zaokrožil fantastičen vikend. Na dirki se je z enakim avtomobilom dobro držal tudi Alfred Kramer mlajši, katerega pa je žal zaustavila tehnična okvara.

Trček je po zaključku tekmovanj dejal: »Za mano je super vikend. Nisem si mislil, da se bo tako razpletlo. Tri dirke, tri zmage … Ne morem verjeti. Še posebej sem vesel vztrajnostne dirke v petek. Ta zmaga mi še posebej veliko pomeni. Lahko bi rekel, najboljši dirkaški vikend v mojih treh sezonah!«

Naslednji dirki slovenskega DP bosta na Grobniku

Nad krožno-hitrostnim državnim prvenstvom bdi Drago Božič

Naslednji dve dirki državnega prvenstva bosta v začetku avgusta na hrvaškem Grobniku.