KHD DP SLO 2013: Finale v Brnu

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

Usoda o prvaku krožno-hitrostnih dirk in pokala LEMA GP bo znana v nedeljo, 15. septembra 2013, ko bo na sporedu še zadnja preizkušnja za slovenske tekmovalce na češkem dirkališču Automotodrom Brno.

Usoda o prvaku krožno-hitrostnih dirk in pokala LEMA GP bo znana v nedeljo, 15. septembra 2013, ko bo na sporedu še zadnja preizkušnja za slovenske tekmovalce na precej oddaljenem, a znamenitem češkem dirkališču Automotodrom Brno.

Kot je sporočil Drago Božič, direktor krožno-hitrostnih dirk pri panožni zvezi za avto šport AŠ 2005, se zaradi odpovedi organizatorja zadnje predvidene dirke za državno prvenstvo v KHD na madžarskem Pannoniaringu, ki je bila planirana za prvi vikend v oktobru, le ta dirka nadomesti z dirko v Brnu.

Lista prijavljenih za KHD Brno.

Lista prijavljenih za KHD Brno.

V generalni razvrstitvi domačega državnega prvenstva tako po seštevku točk na Češko odhaja že kot novi prvak Zoran Poglajen, AK Lamko, ki je z povsem novim pokalnim Renault Cliom R.S. Cup zbral dovolj točk, da ga nihče ne more več uloviti.

lema renault clio cup r.s. 2013

fiat grande punto lema gp vransko 2013Drugače je v izenačenem pokalu LEMA GP. Pokal, ki poteka že tretjo sezono s Fiat Grande Punti, ponovno dokazuje svojo atraktivnost z devetimi točkovanimi vozniki. Na češkem se bo za prvo mesto v skupnem seštevku borilo kar pet voznikov; Klemen Popit, Aleš Bužga, Andro Pertot, Tomaž Trček in Mathias Lodi. Ravno zadnji pa je v najboljšem izhodišču, a z minimalno prednostjo točk pred Trčkom.

Zanimiv razplet se obeta tudi med vozniki najboljšimi do 21 let. Najbolje kaže Tomažu Trčku s kluba Autosport Jazon. Tik za njim je Andro Pertot.

Ta vikend se torej zaključuje sezona krožno-hitrostnega dirkanja, a ne konec track dayev. Moštvo LEMA bo namreč že prihodnjo nedeljo, 22. septembra 2013, ponudilo svoje dirkalnike za vožnje po hrvaškem Grobniku. Več informacij za najem na elektronskem naslovu [email protected]