Ken Block predstavil avtomobil Hoonicorn RTR

Aktualno, Zanimivosti

Tik pred uradnim izidom sedmega videa iz slovite serije Gymkhana je Monster Energyjev voznik in superzvezdnik moštva Hoonigan Racing Division Ken Block na sejmu SEMA v Las Vegasu potegnil pregrinjalo z avtomobila, ki ga je vozil v videu Gymkhana SEVEN. Avtomobil? Edinstven, prvi Ford Mustang “notchback” 1965 s pogonom na vsa štiri kolesa. Avtomobil, ki […]

Tik pred uradnim izidom sedmega videa iz slovite serije Gymkhana je Monster Energyjev voznik in superzvezdnik moštva Hoonigan Racing Division Ken Block na sejmu SEMA v Las Vegasu potegnil pregrinjalo z avtomobila, ki ga je vozil v videu Gymkhana SEVEN.

Avtomobil? Edinstven, prvi Ford Mustang “notchback” 1965 s pogonom na vsa štiri kolesa.

Avtomobil, ki je plod sodelovanja med Kenom Blockom, Hooniganom in RTR, znamko za predelave v lasti dirkaškega kolega pri Fordu in Monster Energyju Vaughna Gittina ml., je ob Blocku zvezda novega video projekta Gymkhana SEVEN.

"Hoonicorn RTR" - nov avtomobil za zažiganje gum

“Hoonicorn RTR” – nov avtomobil za zažiganje gum

Avto, ki so ga dve leti pripravljali v delavnicah ASD Motorsports v Charlottu v Severni Karolini, je zasnovan na klasičnem Fordu Mustangu letnika 1965 v izvedbi z limuzinskim zadkom (notchback). Avto so korenito predelali v delavnicah RTR in ASD Motorsports: poganja ga 6,7-litrski osemvaljni V motor Roush Yates s 630 kilovati moči, ki se na kolesa prenaša preko unikatnega sistema za pogon na vsa štiri kolesa Sadev. Zunanja podoba je mešanica vplivov in navdihov, med katerimi so današnji dirkalniki prvenstev WRC in DTM ter celo avtomobilčki, s katerimi se je Block igral kot otrok. Block je s svojo ekipo združil oblikovne elemente in jih v sodelovanju z Gittinovo znamko RTR, ki ima največ izkušenj z Mustangi, uporabil na avtomobilu.

Brutalni ameriški "muscle car" bo moč videti v novi izvedbi Gymkhane

Brutalni ameriški “muscle car” bo moč videti v novi izvedbi Gymkhane

“Navdušen sem, da lahko na Fordovem razstavnem prostoru na sejmu SEMA javnosti predstavim ta avtomobil,” je povedal Block. “Na tem projektu sem delal dve leti in neverjetno je videti končni izdelek ter ga voziti na snemanju videa Gymkhana SEVEN. Vedel sem, da je sodelovanje z Vaughnom (Gittinom ml.) in njegovo ekipo RTR prava izbira za projekt, saj so Mustangi njihov svet, a pri tem avtomobilu so presegli sami sebe. Podrobnostim izdelave in karoserije se kar ne morem načuditi. To je brez dvoma najboljši avtomobil za Gymkhano, kar sem jih imel.”

Pod pokrovom motorja se skriva kar 845 konjskih moči

Pod pokrovom motorja se skriva kar 845 konjskih moči

Specifikacije avtomobila Hoonicorn RTR:

– Agregat: Roush Yates Ford V8, delovna prostornina 6720 ccm, moč 630 kW, navor 976 Nm
– Prenos: Sadev SC90-24 na vsa štiri kolesa, 6 prestav, hidravlična ročna zavora
– Vzmentenje: ASD Motorsports
– Karoserija: 1965 widebody Ford Mustang, oblikovanje RTR, Ken Block in Hoonigan; cevna šasija, varnostna kletka, ojačitev vrat, vpetje vzmetenja in školjka iz ogljikovih vlaken ASD Motorsports
– Platišča: tridelna fifteen52 R40, premer 18, širina 10,5 palcev
– Pnevmatike: Pirelli Trofeo R, 295/30/18, posebna mešanica za Kena Blocka