Kar sedem novih Oplovih modelov v letu 2017

Novosti

Naslednje leto bo Opel prisoten v vseh kategorijah vozil. Ofenzivo modelov s sedmimi premierami v letu 2017 so poimenovali ‘7 v 17’. Še nikoli v svoji dolgi zgodovini (od leta 1899) ni imel Opel toliko novih modelov v enem samem koledarskem letu. ‘7 in 17’ je del obsežne ofenzive modelov, v kateri nameravajo od leta […]

Naslednje leto bo Opel prisoten v vseh kategorijah vozil. Ofenzivo modelov s sedmimi premierami v letu 2017 so poimenovali ‘7 v 17’. Še nikoli v svoji dolgi zgodovini (od leta 1899) ni imel Opel toliko novih modelov v enem samem koledarskem letu. ‘7 in 17’ je del obsežne ofenzive modelov, v kateri nameravajo od leta 2016 do 2020 uvesti kar 29 novih modelov. V tem obdobju bosta umestitev in ponudba modelov podjetja povsem prenovljeni.

Ofenziva modelov ‘7 v 17’ v sedmih korakih

  1. Ampera-e – Prvakinja v dosegu: na Avtomobilskem salonu v Parizu predstavljena Ampera-e bo spomladi 2017 poskrbela za revolucijo električne mobilnosti. Doseg več kot 500 km (v skladu z novim evropskim voznim ciklom NEDC) izključno z električnim pogonom uvršča Ampero-e na vrh njenega razreda. Obenem Ampera-e navdušuje z zmogljivostjo športnega avtomobila in prostornostjo petsedežne kombilimuzine kompaktnega razreda.
  2. Insignia Grand Sport – Nova admiralska ladja: prihaja povsem nova Opel Insignia Grand Sport, petsedežna limuzina s silhueto kupeja, športnim vodenjem in v tem razredu vodilnim štirikolesnim pogonom. Tako kot predhodnico, ki je navdušila več kot 900.000 kupcev, bodo tudi novo Insignio proizvajali v Rüsselsheimu.
  3. Insignia Sports Tourer – Velik športen karavan: tako kot Insignia Grand Sport tudi nova Opel Insignia Sports Tourer povzema oblikovalski jezik vizionarske študije Opel Monza Concept iz leta 2013. Športen prednji del z ozkimi žarometi izžareva čisto dinamiko. V primerjavi s predhodnico je notranjost veliko prostornejša, še posebej na zadnjih sedežih in v prtljažniku.
  4. Insignia Country Tourer – Vsestranski model: z Opel Insignio Country Tourer se modelu Sports Tourer spet pridružuje pustolovska različica s štirikolesnim pogonom in terenskim videzom. Nova Insignia Country Tourer je odlična izbira za zimske športnike, navdušence nad dejavnostmi na prostem in vse, ki cenijo individualen nastop.
  5. Vivaro – Vsestranski potovalni spremljevalec: naslednje leto uspešni Opel Vivaro prinaša povsem novo raven fleksibilnost in udobja za potnike
  6. Crossland X – Avto za ‘Xtra’ zahtevne: v začetku leta 2017 se bo prodajni uspešnici v segmentu B – MOKKI X – pridružil nov model mestnega terenca oziroma križanca (crossover, CUV) – Opel Crossland X. Novi model sledi trendu športnih in prostornih križancev ter zagotavlja nov zagon.
  7. Nov mestni terenec (CUV) v segmentu C: Opel bo dopolnil svojo ponudbo v kompaktnem razredu s še posebej športnim modelom mestnega terenca, ki se bo pridružil Astri in Zafiri.

oplove-novosti-2017

S temi sedmimi novimi modeli v letu 2017 bo Opel v naslednjih 12 mesecih postal povsem nova znamka,” pravi Oplov izvršni direktor dr. Karl-Thomas Neumann. “Z Ampero-e postaja električna mobilnost primerna za vsakodnevne vožnje. Naslednjo generacijo Insignie odlikujejo nova eleganca, lahkotnost in športne poteze. Z novima mestnima terencema v segmentih B in C širimo svojo ponudbo v odločilnem območju, ki bo poskrbelo za dodaten zagon naše rasti.”