Kako do cenejšega avtomobilskega zavarovanja?

Novosti, Zanimivosti

Preverite nabor možnosti, ki jih imate na voljo in izkoristite ugodnosti.

Zavarovanje avtomobilske odgovornosti je obvezno, zato ga morate skleniti. Kako ga boste sklenili, ali boste dodali še zavarovanje avtomobilskega kaska, AO+, avtomobilsko asistenco, in koliko boste zanj odšteli, pa je v veliki meri odvisno od vas. Da, tudi cena. Če se sprašujete, kako do cenejšega avtomobilskega zavarovanja, preverite, katere ugodnosti so vam na voljo pri nas in kako lahko prihranite.

Izkušnje in starost štejejo

Če mladim manjka izkušenj, potem vemo, da ste si vozniki, ki več let vozite varno, teh nabrali že precej. Bolj izkušeni vozniki za volanom vozila pa tudi za zavarovalnico pomenijo manj povzročene škode.

Zato lahko z lestvico popustov na starost voznika prihranite do 15 % pri zavarovanju avtomobilske odgovornosti, zavarovanju voznika ter zavarovanju splošnega avtomobilskega kaska. Popust se odobri na podlagi podatka o datumu rojstva.

Primer: 5 % popust za zavarovanje osebnih avtomobilov v lastni fizičnih oseb lahko pridobijo vozniki stari od 25. do vključno 27. let, itd. 15 % popust pa vozniki od 52. do 68. leta starosti.

Vendar ugodnost velja le za osebne avtomobile v lasti fizičnih oseb, ne pa če ste avtomobil kupili na lizing.

Več preberite tukaj.