José María López je dobitnik nagrade DHL Pole Position na svetovnem prvenstvu turnih avtomobilov FIA WTCC

Avtomobilizem, KHD, Šport

DHL Express, vodilno globalno podjetje na področju logistike in uradni logistični partner FIA World Touring Car Championship, je 27. novembra oznanilo zmagovalca DHL Pole Position. Letos je slavil WTCC voznik Citroën CElysée, José María López. Na posebni slovesnosti med FIA WTCC DHL dirko v Katarju je Nael Attiyat, direktor DHL Express Katar, izročil nagrado – […]

DHL Express, vodilno globalno podjetje na področju logistike in uradni logistični partner FIA World Touring Car Championship, je 27. novembra oznanilo zmagovalca DHL Pole Position. Letos je slavil WTCC voznik Citroën CElysée, José María López. Na posebni slovesnosti med FIA WTCC DHL dirko v Katarju je Nael Attiyat, direktor DHL Express Katar, izročil nagrado – donacijo v dobrodelne namene po izbiri DHL-a v domovini voznika.

Z najhitrejšim kvalifikacijskim nastopom na sedmih od dvanajstih dirk v celotni sezoni WTCC 2015, je pred sotekmovalcem Citroën C-Elysée WTCC Yvanom Mullerjem López s tremi starti iz “pole position” osvojil nagrado DHL Pole Position. To je bila zgodovinska zmaga za Lópeza in ekipo Citroën WTCC. Voznik je dobil prvenstvo voznikov FIA WTCC v letu 2015, medtem ko je Citroen osvojil prvenstvo med konstruktorji FIA WTCC.

“Odlična predstava v kvalifikacijah je izrednega pomena katerega koli dirkalnega voznika – ob vsaki priložnosti, ko sem startal iz “pole position” v letu 2015, sem na koncu dirke stal na vrhu stopničk. To kaže, kako pomembna sta dobra priprava in želja po zmagi, ne glede na to ali ste na dirkalni stezi z ekipo Citroën C-Elysée WTCC ali opravljate logistične storitve z DHL-om,” je dejal José María López.

“Nagrada DHL Pole Position je bila ustanovljena v letu 2015 za WTCC voznika, ki se dosledno postavlja v zmagovalni položaj pred vsako dirko. Priznava hitrost, odločenost, dobro pripravo in pozornost do detajlov, kar so vsi razlogi, da se naši uporabniki, vključno z WTCC, za logistično podporo obrnejo na DHL. Čestitamo José María Lópezu za zmago in svojo drugo zaporedno zmago na prvenstvu voznikov,” je dejal Nour Suliman, generalni direktor DHL Express Bližnji vzhod in Severna Afrika.

López je začel s sprednjega štartnega položaja v letu 2015 v Katarju, Argentini, Maroku, Nemčiji, na Portugalskem, Kitajskem in Tajskem. DHL je doniral nepridobitni organizaciji Enseñá por Argentina, ki je zavezana k širitvi izobraževanja v Argentini. Njena naloga je, da pomaga preoblikovati sistem izobraževanja tako, da lahko vsi otroci v Argentini dosežejo svoj polni potencial in imajo enake možnosti za prihodnost. Enseña por Argentina je članica svetovnega omrežja Teach for All, s katerim ima Deutsche Post DHL Group preko svojega korporativnega programa GoTeach sklenjeno dolgoletno partnerstvo po vsem svetu.