Jeep na mednarodnem avtomobilskem salonu Ženeva 2018

Aktualno, Saloni

V soju žarometov se območju EMEA (Evropa, Bližnji vzhod in Afrika) predstavljata nova modela Wrangler in Cherokee, model Grand Cherokee Trackhawk …

V soju žarometov se območju EMEA (Evropa, Bližnji vzhod in Afrika) predstavljata nova modela Wrangler in Cherokee, model Grand Cherokee Trackhawk pa je prvič na ogled na avtomobilskem salonu v Evropi.

Popolnoma novi Jeep Wrangler je bil glavna zvezda razstavnega prostora Jeep v Ženevi. Znameniti Jeep četrte generacije ohranja terenske zmogljivosti in genski zapis originala, temu pa dodaja nove, naprednejše motorje, več možnosti vožnje z odprto streho ter široko paleto novih tehnoloških funkcij za izboljšanje varnosti in povezljivosti.

V Ženevi je bil regionalne predstavitve deležen tudi novi model Jeep Cherokee z novim oblikovanjem, s katerim ostaja zvest genskemu zapisu znamke Jeep. Model Jeep Grand Cherokee Trackhawk, prvič doslej na ogled v Evropi, je najmočnejši in najhitrejši SUV vseh časov, ki ga poganja 6,2-litrski motor V-8 s tlačnim polnilnikom ter z močjo 520 kW (700 KM) in 868 Nm navora.

Znamka Jeep je v Ženevi predstavila tudi model Jeep Compass Night Eagle. Nova posebna različica modela uvaja poudarke in končno obdelavo zunanjosti v sijajno črni barvi, ki daje prefinjeni obliki kompaktnega SUV vozila pridih agresivnosti in športnosti. Nova različica zaokroža paleto posebne serije Night Eagle, ki je bila v zadnjih treh letih v Evropi uspešno uvedena v modele Renegade, Cherokee, Grand Cherokee in Wrangler.

Predstavljen je tudi Renegade m. l. 2018, ki ima več možnosti povezovanja in funkcij kot prej: nadgrajen informacijsko-razvedrilni sistem z možnostjo izbire 5-, 7- ali 8,4-palčnega zaslona, nov navigacijski sistem, funkcije za razvedrilo in prostoročno komuniciranje z novo vsebino bodo poskrbeli za izboljšanje vozniške izkušnje in udobja potnikov. Paket opreme Limited se ponaša z barvo zunanjosti Carbon Black in novo notranjostjo Polar Plunge, poganja pa ga 1,4-litrski motor MultiAir2 z močjo 132 kW (170 KM).