Japonska vlada donirala hibridna vozila Toyota in Lexus vladi v Republiki Srbiji

Zanimivosti

Veleposlanik Japonske, HE Masafumi Kuroki, je včeraj v stavbi vlade Srbije uradno predal ključe za 33 vozil Toyota in Lexus, ki jih je Japonska vlada donirala Vladi Republike Srbije. Japonska vlada je donirala ekološka vozila s hibridnim pogonom 22 vozil Lexus GS300h in 11 vozil Toyota Prius.  S to donacijo želijo spodbuditi zanimanje za varstvo […]

Veleposlanik Japonske, HE Masafumi Kuroki, je včeraj v stavbi vlade Srbije uradno predal ključe za 33 vozil Toyota in Lexus, ki jih je Japonska vlada donirala Vladi Republike Srbije. Japonska vlada je donirala ekološka vozila s hibridnim pogonom 22 vozil Lexus GS300h in 11 vozil Toyota Prius. 

S to donacijo želijo spodbuditi zanimanje za varstvo okolja in uporabo okolju prijaznih ter ekoloških vozil.

toyota_v_srbiji_2015

Lexus GS300h je polni hibrid, ki v kombiniranem ciklu vožnje izpusti 109 g / km CO2 ter ima povprečno porabo goriva 4,7 l / 100 km. Toyota Prius je pionir hibridne tehnologije, z izpusti 89 g / km,  v povprečju porabi le 3,8 litra bencina na 100 km.

»Ko sem prevzel razvojni program za vozilo Prius, sem bil odločen zagotoviti prepričljivo rešitev za težave z obremenitvijo okolja in porabo goriva pri avtomobilih, da bi se razvoj avtomobilov nadaljeval tudi v 21. stoletju.« Takeshi Uchiyamada, izvršni podpredsednik, Toyota Motor Corporation

Z lansiranjem prve generacije vozila Prius leta 1997 je Toyota sprožila moderno pot v avtomobilski elektrifikaciji. V tistem času je premierna predstavitev povzročila mnogo dvignjenih obrvi in skeptičnih komentarjev. Vendar so bili inženirji in vodilni strokovnjaki prepričani, da bo njihova vizija potrjena. Danes Toyota praznuje uspeh svoje inovativne tehnologije, s prodajo, ki presega 7.3 milijona hibridnih vozil ter osvojitvijo naslovov prvakov med vozniki in proizvajalci na Svetovnem vzdržljivostnem prvenstvu FIA v sezoni 2014.