Janos Szilagyi z Mitsubishi Lancerjem prihaja v Slovenijo

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

Szilagyija že poznamo z relijev hrvaškega državnega prvenstva, občasno pa se je v preteklosti predstavil tudi že slovenskim ljubiteljem bencinskih športov. Szilagyi in njegov sovoznik Botond Csanyi se bosta že konec tedna borila za najvišja mesta na reliju v Mariboru.

Preostalih treh relijev državnega prvenstva se bo udeležil tudi madžarski voznik Janos Szilagyi z Mitsubishi Lancerjem EVO9, ki bo s črnim dirkalnikom prvič vozil že ta konec tedna v Mariboru.
 

Izkušenega Szilagyija že poznamo z relijev hrvaškega državnega prvenstva, občasno pa se je v preteklosti predstavil tudi že slovenskim ljubiteljem bencinskih športov. Szilagyi in njegov sovoznik Botond Csanyi se bosta že konec tedna borila za najvišja mesta na reliju v Mariboru.
 
876F615A-C108-11E1-80D2-C33F65B94067
 
“Na reliju v Mariboru sem že vozil, tako da poznam osnovne značilnosti dirke. Pred relijem bomo obnovili motor in blažilnike, v avtomobil pa vgradili novo sklopko. S tem bi se radi izognili nepredvidenim težavam. Pred relijem bomo naredili še krajše testiranje, na katerem bomo nastavili dirkalnik za reli. Cilji? Vedno si želim zmagati, kar pa bo proti Humarju v Mariboru seveda zelo težko,” je pred relijem v Mariboru dejal Szilagyi.
 
Reli v Mariboru bo izpeljan v enem dnevu in sicer v soboto, 30. junija 2012. Na sporedu bo 7 hitrostnih preizkušenj v skupni dolžini 90 kilometrov.