Jadrnica Maserati na poti do novega rekorda

Aktualno

Včeraj se je na pot podala jadrnica Maserati, z ekipo pod vodstvom Giovannija Soldinija. Pred njimi je izziv: 3.884 milj dolga plovba čez Altantik, s katero bodo poskusili postaviti nov rekord med San Salvadorjem in Cadizem.

Včeraj se je na pot podala jadrnica Maserati, z ekipo pod vodstvom Giovannija Soldinija.

 
Pred njimi je izziv: 3.884 milj dolga plovba čez Altantik, s katero bodo poskusili postaviti nov rekord med San Salvadorjem in Cadizem.
 
A2C4D05A-4E5F-11E1-B044-E45F66B94067Gre za prvi poskus postavitve rekorda, ki si ga je v letošnjem letu zastavil Maserati. Giovanni Soldini je s svojo posadko sedmih izkušenih jadralcev izplul včeraj (2. februarja) ob 11.50.08 GMT iz pristanišča Cadiz v smeri proti San Salvadorju (Bahami). Ambiciozni cilj posadke je postaviti nov rekord na relaciji Cadiz – San Salvador, 3.884 milj dolgem potovanju čez Atlantik, ki ga doslej ni zabeležila še nobena jadrnica. Postavitev rekorda Cadiz – San Salvador spremlja World Sailing Speed Record Council. Gre za precej zahteven izziv, tako zaradi dolžine, kot tudi zaradi zahtevnosti izbrane poti.
 
V preteklosti so se tega podviga lotevali le veliki trimarani. Maserati pa bo s tem poskusil postaviti prvi referenčni čas za jadrnice.

Iztok Franko

Iztok Franko

Nekdanji urednik portala Avto.Over.Net deluje na področju avtomobilističnega novinarstva že vse od leta 2005. V svoji karieri je preizkusil že preko tisoč različnih avtomobilov. Najraje pa, kot pravi, sede v dirkalnike. V posebno čast si šteje, da je uspel dirkati proti asom svetovnega kova kot sta Fernando Alonso in Pedro De La Rosa... Trenutno živi in dela v Dubaju.

Sorodne vsebine