Iztok: Tri življenjska obdobja; Abarth, Alfa in Maserati

Alfa Romeo, Blog, Fiat, root, Testi, Top, Uncategorized

Kako bi si sledili avtomobili v tvojem življenjskem ciklusu? Bi imel najprej kabrioleta, nato športnega SUV-a in na koncu klasično prestižno znamko? Ali obratno?

Obožuješ stilska vozila, naj bom natančnejši – italijanska. Katera naj bi najbolj izražala tvoja življenjska obdobja. Tista – tipična – med 20 in 30 leti, pa potem med 30 in 40 in še leta po 40?

Mlada leta

Predstavljaj si, opravil si izpit. Denar ni ravno velika težava (pustimo ob strani, da je v teh letih to ravno najbolj pogosta omejitev). Tvoj cilj je predvsem biti uspešen z ženskami oziroma uživati s prijateljicami, če to bere nežnejši spol. Kaj si omisliti? Nedvomno zna biti ena izmed pravilnejših izbir Abarth 124 Spider. Še toliko bolj ob teh prihajajočih poletnih dni.

124 Spider je izdelan na osnovi modela Mazde Miate oziroma MX-5 in se ravno zato ponaša z zabavnim zadnjim pogonom. Turbinski pogonski agregat in samodejni menjalnik pa je dobil pri Fiatu. Avto ponuja super zvočno koliso, lepo dozo navora in zagotovljene poglede mimoidočih. Želiš še glasnejšega malča in s trdno streho? Poglej za 595 Competizione!

Dnevi brez strehe nad glavo v dvoje so tisti, ki se jih boš z veseljem spominjal še dolga leta, če boš le vedno in redno uporabljal sončno kremo. 🙂

Najbolj produktivna leta…

…, ko najdeš svojega življenjskega sopotnika oziroma sopotnico in se podata v kruti poslovni svet. Tvoj vzpon se pričenja strmo navzgor. Starost se giblje med 30 in 40 leti. Delovnik je razpet med otroci, službo in rekreacijo. Vedno v pogonu, bi lahko zapisal. Srce bije najmočneje, športno srce bi lahko zapisal. Cuore sportivo! Pravilna izbira je lahko le ena – dinamična in ekonomična Alfa Romeo Stelvio.

Pomembna je ekonomičnost, ki jo – ne glede na medije o dizlih – ponuja ravno s svojim dizelskim pogonskim agregatom. Brez težav okoli sedem ali včasih celo manj litrov na sto prevoženih kilometrov.

Prostornost in praktičnost sta super za prevažanje razgrajačev zadaj in športne opreme v prtljažniku.

Najpomembneje… na spomine na zgoraj omenjenega Abartha, Alfa je le Alfa in ponuja še svoj športni značaj, poskočnost in super hitri samodejni menjalnik, ki poskrbi za tekočo vožnjo.

Leta klasike

Na višku svoje moči… Dopolnitev štiridesetih. Otroci preživljajo vse več časa sami s svojimi prijatelji. Čas je za več časa samo zase. Za udobno sedenje in občutenje moči, ki je bila prigarana skozi zadnje desetletje. Čas je za Maserati Levante

Za razliko od Stelvia je tu vse udobneje, tišje, a po potrebi, ko močno pohodiš stopalko za plin, tudi hitreje.

Izbrani materiali so na najvišjem mogočem nivoju. Na volanskem obroču čutiš lesen obroč, prestavna ročica je odeta v odlično usnje. Sedeži so oh… Težko najti prave besede. Mogoče zgolj to, da se v tem avtomobilu počutiš resnično uspešen. Naj bo dan še tako slab, zanič, klavern. Zagon motorja in vožnja te umiri in napolni z optimizmom in idejami za naprej. To je Maserati Levante.

… Seveda, da ne pozabim omeniti, da višja oddaljenost od tal po štiridesetih pride še kako prav za lažje vstopanje in izstopanje iz vozila. 🙂

Seveda pa vsekakor dopuščam možnost, da se vrstni red teh avtomobilov popolnoma spremeni.

Vprašanja o 124 Spiderju, Stelviu in Levanteju nam lahko zastavite na našem forumu. Z veseljem vam bomo odgovorili.

Foto: Luka Gregorič, Skupina Pesakrompir

Avto.Over.Net fotozgodbam lahko sledite tudi na Instagram profilu @avtoovernet in @iztokfranko.