Iztok: Petrol Fresh – hiter pit stop?!

Aktualno, Blog, Zanimivosti

V hitrem tempu življenja se pogosto odločamo med zdravim obrokom in s tem predvidevamo kakšno zamudo na prihajajoči sestanek, ali skokom na kakšno “fast food” lokacijo in s tem prihraniti nekaj minut časa.

V hitrem tempu življenja se pogosto odločamo med zdravim obrokom in s tem predvidevamo kakšno zamudo na prihajajoči sestanek, ali skokom na kakšno “fast food” lokacijo in s tem prihraniti nekaj minut časa.

Doslej me je pot že dvakrat zanesla na Petrolov Fresh kotiček na Celovški cesti v Ljubljani. Dva sicer obstajata še na dolenjski avtocesti nad Trebnjem ter v Kopru. Kakor sem uspel izvedeti, v mesecu aprilu, načrtujejo prenovo mestnega bencinskega servisa BS Ljubljana – Tržaška 130 in avtocestna bencinska servisa BS Kozina AC – vzhod in BS Hrušica AC – sever. Prenove se bodo s hitrim tempom nadaljevale in s tem tudi veriga Fresh kotičkov. Načrtujejo, da bo koncept Fresh do konca leta del vsaj petnajstih bencinskih servisov po vsej Sloveniji.

petrol fresh celovška ljubljana 2014

Med prvim obiskom sem si privoščil golaž, drugič hamburger. Gotovo jed dobiš takoj, porcija je velika, nasitna. Komaj sem jo spravil vase. Pri hamburgerju je potrebno malce počakati, da se speče pleskavica. Prednost le te je sveže pripravljena hrana s pristnim občutkom naravnosti za razliko od katerih verig s hitro pripravljeno hrano. Zadovoljen sem bil tako s ponujenim, kot tudi s končno ceno. Za zmeren denar dobiš veliko porcijo, hrano za s seboj ali možnostjo zaužitja v lični jedilnici in hkrati večinoma brez težav s parkingom, kar omogoča še hitrejši potek prehranjevanja.

jedilnica fresh petrol celovška 2014

Kaj bi jedli…

Koncept mi je tako všeč, da sem se na Petrolu pozanimal še za nekaj dodatnih informacij. Na mesečni ravni, kot navajajo, je povpraševanje zelo enakomerno na vseh segmentih ponujene hrane. Sveži sendviči, burgerji, sveži sokovi in smoothiji, pice in solate so po količini prodaje na mesečni ravni količinsko sorazmerno porazdeljeni. Povpraševanje se razlikuje na določen del dneva in na dan v tednu ter glede na segment kupcev. V jutranjem času je več povpraševanja po sveže pečenih rogljičkih, toastih in smoothijih. V dnevnem času je večja prodaja solat, sladkih in slanih palačink. Ah, pozabil omeniti – preizkusil sem tudi palačinke z Nutello – oboževalci te slaščice to morate preizkusiti. Naročite zgolj eno, ker je velika porcija. Če, nadaljujem, v nočnem času je izrazito povpraševanje po sveže pripravljenih burgerjih in picah. Glede na zimski čas sta v ponudbi tudi juhi za kateri je bilo veliko povpraševanje v preteklih hladnih zimskih dnevih.

V januarju pa se je picopek Milan Spasojevič pomeril na 2. Odprtem prvenstvu v izdelavi pizze in zasedel odlično drugo mesto, kar priča o kvaliteti ponujene hrane.

Kaj še lahko pričakujemo?

Ponudbo bodo nenehno dopolnjevali glede na povpraševanje kupcev in glede na rezultate anket med strankami. Prvo osvežitev se pričakuje v mesecu marcu v segmentu sveže pripravljenih smoothijev z uporabo super živil (pšenična trava, spirulina, goji jagode,…) in pa v presenečenju za otroke. Posebne ponudbe pa lahko pričakujemo tudi poleti.

Če povzamem…

Avtor zapisa.

Avtor zapisa.

Fresh ponuja vsem, ki živijo mobilno, zdravo in svežo prehrano pripravljeno pred očmi kupcev med nujnimi delovnimi obveznostmi ali v njihovem prostem času. Kot že ime pove, temelji na svežini, kar lahko potrdim. Škoda, da se čez natipkane črte ne začuti kako je dišala hrana.

Kot zanimivost naj navedem, da na vsakem izmed omenjenih bencinskih servisov, je na voljo telefonska številka namenjena predhodnem naročanju, saj se jedi pripravljajo pred očmi kupca in je za pripravo potrebnih med pet in deset minut. S tem se kupci lahko izognejo nekajminutnem čakanju.

Dober tek. Vesel pa bom tudi vaših izkušenj ter predlogov kje na hitro, zdravo jesti, ki jih lahko podate na forumu Prehrana in kulinarika v sklopu mojega projekta #FITMAN.

Prispevek je mnenje avtorja in ne izraža nujno stališča uredništva.