Iztok: Kako sem postal ljubitelj Jeepov

Blog, Top

Kolebanje med zapustiti Slovenijo in se odpovedati, za mnoge sanjski službi, ki ti omogoča skoraj vsak teden voziti drug najnovejši izdelek avtomobilske industrije in pristati v podjetju kjer se bom večinoma ukvarjal predvsem z vozili tipa Jeep Wrangler je bilo precejšnje.

Kolebanje med zapustiti Slovenijo in se odpovedati, za mnoge sanjski službi, ki ti omogoča skoraj vsak teden voziti drug najnovejši izdelek avtomobilske industrije in pristati v podjetju kjer se bom večinoma ukvarjal predvsem z vozili tipa Jeep Wrangler je bilo precejšnje.

Notranji monologi so bili burni. Bližnji najverjetneje niti slutili niso, da se v moji glavi odvija prava bitka, kot tista na Soški fronti pred mnogimi leti v času 1. svetovne vojne. Toliko če-jev, toliko tveganih potez je bilo potrebno, a globoko v sebi sem nekako vedel, kar sem si zastavil že mnogo mesecev pred tistim usodnim januarskim pritistkom, leta 2014, na gumb “Pošlji sporočilo” kjer sem potrdil vse pogoje dela in sprejel ponudbo podjetja, da potrebujem zasuk v življenju. Nov izziv.

jeep wrangler alsarab 2014

Wrangler, Wrangler, Wrangler,…

Priznati moram, da me je kar mučila misel, da bom odslej delal večinoma samo z modelom Wrangler. Ni mi bilo povsem jasno, kako se lahko podjetje večinoma ukvarja zgolj s predelavo tega ameriškega vozila. A je trg dovolj velik? Po nekaj preživetih tednih v pisarni (in delavnici) Ramy 4×4, sem hitro spoznal, da je to veliko večja zadeva, kot izgleda na prvi pogled. Res, da se v delavnici znajdejo tudi Land Rover Defenderji, Fordi F-150, Hummerji H1, Toyote Land Cruiser, Mercedes-Benzi razreda G in še kaj,… a približno kar 90 odstotkov vseh največjih predelav v ekstremna terenska vozila so pripravljena ravno na osnovi Wranglerja.

sulayem admiral jeep ramy 4x4 2015

Wrangler se je zgolj malenkostno spreminjal skozi obdobja svojega obstoja, a si je hitro pridobil zloglasni sloves najboljšega terenskega vozila za razmeroma razumno vstopno ceno. Jeepe izdelujejo že vse od leta 1941 in v tem času smo pričeli klicati kar vsa terenska vozila po vrsti preprosto “Jeep”. Enako kot mineralne vode “Radenska”! A JEEP je le en! Povsem pravi JEEP za mnoge je edino Wrangler, ki ga je moč predelati na mnogo različnih načinov. Pravi goreči privrženci Jeepov namreč niso pretirani ljubitelji novega Cherokeeja. A dejstvo je, da izhaja tudi ta iz iste družine.

Za vsemi možnimi predelavami stoji prava industrija, večinoma bazirana v Združenih državah Amerike. Mopar, znamka v lasti koncerna Fiat-Chrysler, je med najbolj znanimi za laičnega ljubitelja Jeepov. A razvile so še ostale znamke, ki ponujajo delne ali kompletne kite za različna terenska vozila, a največ opcij ponujajo ravno za Wranglerja. Naj naštejem le nekaj izmed njih; Warn, AEV, Rugged Ridge, Bushwacker, Bestop, American Off Road, Wild Boar Products, Expedition One, Borla, Gibson, Teraflex, King,… S preprosto matematiko lahko hitro izračunate, da imate nekaj milijonov (če ne milijard) različnih variant predelav vašega Wranglerja. V zadnjem obdobju so se razvile tudi številne Facebook strani in Instagram profili, kjer lahko zasledite številne izvedbe in dobite nove ideje. En izmed bolj priljubljenih profilov je jeepbeef. Po celotnem svetu pa obstaja tudi mnogo klubov ljubiteljev znamke Jeep oziroma izključno modela Wrangler.

V začetku mojega dela s tem modelom mi ni bil jasen sarkastičen humor, da obstajajo avtomobili in je JEEP, dokler nisem končno prišel do dubajskega vozniškega izpita (moral sem vse teste opraviti še enkrat – hvala “učinkovita” slovenska zunanja politika, ki še ni omogočila preproste zamenjave izpita, kot to lahko naredijo celo državljani Južne Afrike(!)) in sem v roke dobil ključe službenega Wranglerja, ki me je zadnjih nekaj tednov zvesto čakal pred vhodom v Ramy 4×4 showroom. Vsakič, ko sem ga obšel, sem se ga nežno dotaknil in čakal na dan D. Tokrat sem se vsedel vanj in ga prvič odpeljal domov.

alsarab ramy 4x4 jeep 2015

Foto: Milko V.

Sedeti visoko. Resnično visoko na Wranglerju z “lift kitom 4 inčev” je povsem novo doživetje. Porsche Cayenne, Toyota Land Cruiser, BMW X5, Mercedes-Benz ML, Volvo XC90, Audi Q7 so avtomobili, ki so se mi v Sloveniji zdeli ogromni, veliki in na nek način pošasti z močnimi motorji. Že po nekaj tednih vožnje z Wranglerjem sem doumel, da so ti avtomobili zgolj “malce” večji družinski avtomobili v tem norem dubajskem svetu. S časom jih pričneš dojemati kot zgolj avtomobile. Tako, kot Kio Picanto, Volkswagen Golfa ali Mazdo6. Vse to se zgodi, če vzljubiš Wranglerja, ki je pogojno prava pošast, saj se denimo pod motornim pokrovom mojega skriva “zgolj” stari 3,8-litrski atmosferski V6, ki ne pridela ravno veliko moči. Oni zgoraj omenjeni imajo pogosto močnejše pogonske agregate, a kaj ko tam, ko nas ljubitelje adrenalina vleče srce ne zmorejo. To je na sipine!

alsarab stuck jeep ramy 4x4 2015

Igranje na sipinah pa je tisto, kar je po mojem skromnem prepričanju najlepši hobi, kar ga lahko imaš, ko živiš na največjem peskovniku na svetu. To dokazuje tudi številčno obiskovanje puščave vseh, ki smo nastanjeni v tem arabskem Las Vegasu. Voznik Wranglerja nanj ne gleda, kot na vsak ostali avtomobil. Če kaj škripa, je to najverjetneje posledica zadnjega skoka čez sipino. Če pnevmatike dajejo čuden zvok so morebiti prepolne ali preprazne. Če žvižga nekaj okoli tebe je po vsej verjetnosti to zaradi novo vgrajene dodatne LED luči. Vse to pa je vsakodnevna stvar vožnje z Wranglerjem. Če z nekim delom nisi zadovoljen ali te dolgočasi, ga preprosto zamenjaš z drugim. Kot bi nenehno spreminjal svoj LEGO avtomobil po lastnih željah.

Po nekaj mesecih življenja z Wranglerjem sem prepričan, da so avtomobili in je Wrangler. Nanj gledaš kot na družinskega člana. Razumeš, če kaj nagaja, saj veš, da je dal čez veliko gorja. Predvsem pa ga uporabljaš za tisto, česar je bil ustvarjan – vožnjo. Kjerkoli. In pri “kjerkoli” resnično mislim kjerkoli. Upam, da mi bo dano v nadaljnjem življenju, da bo v garaži zmeraj en Wrangler.

Preveri mojih 10 top avto-moto dogodkov v 2014! …Predvsem pa (po)ostanite entuziasti!

Avto.Over.Net fotozgodbam lahko sledite tudi na Instagram profilu @avtoovernet in @iztokfranko.

Prispevek je mnenje avtorja in ne izraža nujno stališča uredništva.