Iztok: Čez polovico projekta Let’s race

Avtomobilizem, Blog, KHD, root, Slovenija, Šport, Top

Wow, zadnjih dobrih 15 dni je bilo turbolentnih. Projekt s Twingom Let’s race se je izkazal za mnogo bolj zahtevnejšega kot sem pričakoval. Kaj sem se doslej naučil? V vsem kar počnemo je bistveno učenje. Dejstva so jasna: Do konca je preostalo le še 13 dni. Za uspešno zaključen projekt je potrebnih še 67 % […]

Wow, zadnjih dobrih 15 dni je bilo turbolentnih. Projekt s Twingom Let’s race se je izkazal za mnogo bolj zahtevnejšega kot sem pričakoval. Kaj sem se doslej naučil?

V vsem kar počnemo je bistveno učenje.

Dejstva so jasna:

  • Do konca je preostalo le še 13 dni.
  • Za uspešno zaključen projekt je potrebnih še 67 % sredstev.
  • Zbranih je bilo doslej 4.015 evrov.
  • Ali lahko uspemo? Seveda!

Ena izmed mikavnih opcij udeležbe v projektu je majica, ki jo je oblikoval Primož Kastelic. Vsak dirkaški navdušenec z veseljem pokaže, da si želi dirkati! Kjerkoli, kadarkoli – Let’s race.

Spoznanja:

  • Ko je zima ne ponujaj poletnih aktivnostih! Slovenija je ovita v snežno odejo in misli so le še okoli smuke. Zimske olimpijske igre k temu le še pripomorejo.
  • Delitev na Facebooku med prijatelje je izjemno dobrodošla, a ni enaka dejanski podpori projektu. Dejansko to ni značilno zgolj za ta projekt, a postaja realnost Facebook uporabnikov. Uničujoče neurje v XY državi, dajmo deliti za podporo… Otroci v Afriki so lačni, dajmo deliti za podporo… S tem zadostimo svojemu prepričanju, da smo naredili nekaj dobrega.
  • Tisti, ki so vedno najglasnejši, da ni opcij za dirkanje, so najhitreje poniknili.
  • Če sam z veseljem podpiram številne projekte na Kickstarterju, Adrifundu, Indiegogo to ne pomeni, da to počne tudi večina ostalih.
  • Vedno pričakuj nepričakovano:
    • Tisti od katerih si pričakoval zanimanje bodo mogoče idejo zavrgli ali ignorirali.
    • … A vedno te bodo izjemno pozitivno nepričakovano presenetili tisti, ki jih nisi imel niti v mislih.
  • Daleč največ interisentov za vožnje z dirkalnim Twingom se dobi v komunikaciji 1 : 1. Osebni pristop je, kot sem zasledil tudi pri ostalih Adrifund projektih, tu ključnega pomena.

Luka Gregorič, ko je prvič preizkusil Twinga ekipe LEMA Racing. Smeh do ušes!

Zanimivo je dejstvo, da prejemam predvsem ogromno idej, kaj bi bilo boljše izvesti. Od sestave drugih dirkalnikov, do različnih opcij vožnje, kot so krajše vožnje… Sam sem mnenja, da krajša kot 15-minutna izkušnja ne pride v poštev, saj niti ne začutiš dirkalnika kako se obnaša med vožnjo. Glede cene se veliko ne da storiti, saj sem jo predebatiral z ekipo LEMA, in stroški dirkanja so takšni kot so. Dejansko bomo ob zbranih 12.000 evrih in izpeljanih vseh vožnjah še vedno v minusu, saj so tu še stroški prevoza dirkalnika, delo dirkaške ekipe, priprava vozila in ves potratni material (gume, gorivo, uporaba varnostne dirkaške opreme…). Sam dirkalni Twingo se bo finančno povrnil šele po dobrem letu dni aktivnega “rentanja” po dirkališčih ali kasneje.

Doslej bi se najraje zahvalil vsem, ki so v projektu videli možnost, da se sami preizkusijo za volanom dirkalnega Twinga in so že zakupili vožnje kot tudi vsem, ki bodo še to storili v naslednjih dneh. Zahvalil bi se tudi vsem medijem in ostalim, ki so pomagali novico širiti naokoli. Projekt še vedno ostaja za vse nas, ki ljubimo dirkanje.

Projektu se lahko pridružiš na adrifund.com.

Avto.Over.Net fotozgodbam lahko sledite tudi na Instagram profilu @avtoovernet in @iztokfranko.

Prispevek je mnenje avtorja in ne izraža nujno stališča uredništva.