Iztok: 7 razlogov za Mazdo CX-3

Blog, Mazda, Testi, Top

Ob junijskem obisku Slovenije mi je družbo delala tudi Mazda CX-3. Avto z nemškim značajem? Nemškim? No, pustite, da obrazložim. Vedno namreč trdim, da če mi avto ostane v na splošno dobrem mnenju, ampak o njemu ne vem veliko povedati, rečem, da je kot “nemški Golf”. A CX-3 ne morem narediti krivice, saj poleg nemške […]

Ob junijskem obisku Slovenije mi je družbo delala tudi Mazda CX-3. Avto z nemškim značajem? Nemškim? No, pustite, da obrazložim.

Vedno namreč trdim, da če mi avto ostane v na splošno dobrem mnenju, ampak o njemu ne vem veliko povedati, rečem, da je kot “nemški Golf”. A CX-3 ne morem narediti krivice, saj poleg nemške natančnosti premore za po mojem skromnem mnenju tudi zelo všečen in prefinjen dizajn v svojem razredu crossover vozil. A oblika je vedno tisti subjektiven del pri izbiri vozil, zato spodaj navajam nekaj razlogov zakaj bi se ljudje odločili za nakup tega vozila.

  1. CX-3 je nastala na odlični osnovi Mazde2. Pedigre je tu odličen, hkrati pa omogoča še malo več prostora v notranjosti. Da ne omenim, da se sedi višje in temu primerno marsikomu udobneje.
  2. Na voljo tudi z all-wheel-drive sistemom.
  3. Skyactive šasija omogoča odlično razmerje med udobnostjo in dobrim nastavljivim podvozjem. Prednost pri CX-3 imajo tisti, ki dajo prednost udobju pred športnostjo.
  4. CX-3 je na voljo z Mazda Connect sistemom in 7 inčnim zaslonom na dotik. Upravljamo ga lahko preprosto tudi z integrirano kontrolno ploščo med voznikom in sovoznikom. Povezljivost z mobitelom je seveda popolnoma somumnevna.
  5. Na Euro NCAP testih je leta 2015 pred faceliftom dosegla 4 od 5 zvezdic, kar ni vrhunsko, je pa po vseh sodobnih standardnih zadovoljivo.
  6. CX-3 je po mednarodnih raziskavah eden izmed manj pokvarljivih vozil in ustreza tistim, ki vozilo kupujejo za daljše časovno obdobje (pet let in več).
  7. Verjetnost, da jo bodo imeli sosedje je majhna. 🙂

Želite več podatkov o CX-3? Cene, motorji? Želite ponudbo najboljših slovenskih trgovcev? Potem preizkusi www.avtoklik.si.

Foto: Luka Gregorič, Skupina Pesakrompir

Avto.Over.Net fotozgodbam lahko sledite tudi na Instagram profilu @avtoovernet in @iztokfranko. Prispevki iz Dubaja nastajajo v sodelovanju s @CarbonOctane.

Prispevek je mnenje avtorja in ne izraža nujno stališča uredništva.