Iz Volva sta prejela nagrado od NHTSA

Aktualno

Thomas Broberg in Erik Coelingh iz Volva sta prejela nagrado od NHTSA, ameriške uprave za prometno varnost, za velik prispevek k avtomobilski varnosti. "To kaže, da je delo na področju varnosti, ki ga opravljamo pri Volvu, cenjeno…

Thomas Broberg in Erik Coelingh iz Volva sta prejela nagrado od NHTSA, ameriške uprave za prometno varnost, za velik prispevek k avtomobilski varnosti. “To kaže, da je delo na področju varnosti, ki ga opravljamo pri Volvu, cenjeno. Res smo ponosni na to,” pravita Thomas Broberg in Erik Coelingh.

 
0AC07FA6-6A9A-11E0-B8B8-383E65B94067“To je seveda velika čast, da te prepozna tako znana organizacija na področju varnosti,” pravi Thomas Broberg, strokovnjak za varnost pri Volvu, ki je prejel nagrado za odlično vodenje in prispevanje k avtomobilski varnosti v kategoriji z nazivom “Special Award of Appreciation” (Posebna nagrada v zahvalo).
 
Erik Coelingh pa je prejel priznanje ameriške vlade za varno inženirsko odličnosti za leto 2011.
“Bil sem navdušen, ko sem slišal novico. To je čudovita nagrada in seveda sem neskončno ponosen.”
V njegovih 11. letih na področju aktivne varnosti pri Volvu, je Erik med drugim sodeloval pri razvoju varnostnih sistemov kot so Collision Warning with Auto Brake (opozorilo pred trki z avtomatskim zaviranjem) in bil odgovoren pri raziskavah sistema za zaznavanje pešcev (Pedestrian Detection). Še več, Erik Coelingh je dosegel nadaljnje prispevanje strokovnega znanja skozi raziskave na Chalmers University of Technology (Gothenburg), kjer deluje kot izredni profesor.
 
Vsako drugo leto NHTSA (the US National Highway Traffic Safety Administration) nagrajuje ljudi, ki so prispevali k večji varnosti v prometu. Podjetja in organizacije predložijo predloge ustreznih kandidatov v treh različnih kategorijah. V preteklih letih je okoli 15 ljudi, zaposlenih pri Volvu, prejelo nagrade NHTSA. Uradna podelitev nagrad bo potekala v ponedeljek, 13. junija v Washington-u DC v povezavi z 22. mednarodno ESV (Enhanced Safety oy Vehicle- Izbolšana varnost vozi) konferenco.