IVOTY 2012 za Kangoo ZE

Aktualno

Kangoo Z.E. je s 104 točkami od 168 možnih osvojil laskavo priznanje "International Van of the Year" ter s tem premagal modele Iveco Daily, Fiat Ducato in VW Caddy. Priznanje je na otvoritvenem večeru 14. mednarodne razstave gospodarskih…

Kangoo Z.E. je s 104 točkami od 168 možnih osvojil laskavo priznanje “International Van of the Year” ter s tem premagal modele Iveco Daily, Fiat Ducato in VW Caddy.

 
A5702C8A-1879-11E1-8980-1F8265B94067Priznanje je na otvoritvenem večeru 14. mednarodne razstave gospodarskih vozil “Trailer” v Belgiji prejel Jean-Marie Hurtiger, direktor Renaultove divizije za gospodarska vozila. Predsednik žirije Pieter Wieman je pojasnil: “Renault je s Kangoojem Z.E. ponudil električni dostavnik, ki je dosegljiv običajnim evropskim uporabnikom dostavnih vozil. S tem je pomembno prispeval k skrbi za okolje, ki je ena najpomembnejših težav cestnega prevoza blaga v današnjem času.”
 
Jean-Marie Hurtiger je dejal: “To priznanje je plod dela množice zaposlenih pri Renaultu, ki so več let delali na projektu modela Kangoo Z.E., ki je eno od štirih prihajajočih električnih vozil znamke Renault. V tej pustolovščini so sodelovale vse strokovne službe podjetja, od razvojnikov, do tovarne Maubeuge in ne nazadnje tudi komercialistov. Ta izziv so obvladali na vzoren način, ob tem pokazali predanost, ustvarjalnost in predvsem odličen smisel za skupinsko delo, ki je zdaj obrodilo sadove.”
 
Kangoo Z.E. je prvo vozilo iz palete Renault Z.E. range, ki ga je v prodajnih salonih Renault najti od 28. oktobra. Njegova cena v Evropi se začne že pri 20.000 evrih (brez DDV in brez državnih spodbud), zahvaljujoč vladni subvenciji v višini 5.000 evrov pa v Franciji njegova cena brez DDV znaša 15.000 evrov. Baterijo se najame, cena tega najema brez DDV pa znaša 75 evrov na mesec za obdobje najema 48 mesecev in 15.000 km letno.