Intervju z avtorjem knjige Usodna strast

Avtomobilizem, Slovenija, Šport, WRC

Pogovarjali smo se z avtorjem knjige Usodna Strast, Gregorjem Pavšičem. Slovenski avtomobilistični novinar, ki je vidno navdušen nad relijem, nam je razodel nekaj skrivnosti o nastajanju prve tovrstne slovenske knjige. Knjigo Usodna strast lahko kupite preko spletne strani usodnastrast.si, ali v DZS, Mladinski knjigi ali vseh Petrolih. Gregor pa bo s knjigami in posebno polepljenim […]

Pogovarjali smo se z avtorjem knjige Usodna Strast, Gregorjem Pavšičem. Slovenski avtomobilistični novinar, ki je vidno navdušen nad relijem, nam je razodel nekaj skrivnosti o nastajanju prve tovrstne slovenske knjige.

Knjigo Usodna strast lahko kupite preko spletne strani usodnastrast.si, ali v DZS, Mladinski knjigi ali vseh Petrolih. Gregor pa bo s knjigami in posebno polepljenim dirkalnikom prisoten tudi na 5. MotorSport Show & Salonu, ki bo 23. in 24. februarja potekal v Centru Stožice – Ljubljana.

Kaj vas je pripeljalo do tega, da ste napisali knjigo Usodna strast?
gregor pavsic usodna strast 2013Ideja o nekakšni celoviti in brezčasni zgodbi o reliju, tako kot sem jo v zadnjem desetletju videl in dojemal sam, je nastajala spotoma ob mojem delu. Knjiga je bila velika želja, ki je realne temelje dobila v trenutku, ko sem zanjo zapisal rdečo nit – to je strast, ki je zame na različnih področjih ključna komponenta avtomobilskega športa in relija kot njegove najbolj kompleksne discipline. Ko sem to rdečo nit imel, je bila želja po dokončanju knjige enostavno prevelika, da bi lahko šla v pozabo. Občasno je bilo treba tudi riniti skozi zid, a ko danes knjigo držim v rokah in prejemam zelo dobre vtise bralcev, se je prav gotovo splačalo

Kje ste se spomnili te ideje?
Pri reliju me je vedno najbolj fascinirala njegova kompleksnost in prav tej je knjiga vsebinsko tudi namenjena. To je splošna in brezčasna zgodba o vsem tistem, kar ljubitelje dirkanja k njemu privablja.

Koliko časa ste zbirali material, podatke in informacije?
Knjigo sem začel pisati leta 2007. Takrat sem napisal del uvodnika in postavil tudi že naslov knjige. Trajalo je precej časa, saj je bilo treba vmes delati tudi druge stvari, pa tudi produkcija take knjige se je občasno zdela skoraj nemogoča. No, konec leta 2012 je očitno napočil čas zanjo.

Ali se je bilo težko dogovoroti s Petrom Solbergom za uvodno besedo?
Veliko sem razmišljal, kdo bi bil najbolj primeren za nagovorne besede. Petter Solberg je bila moja prva in dejansko zadnja izbira, saj kot dirkač in človek najbolje povzema vse tisto, o čimer knjiga Usodna strast govori. Seveda, večkrat sva se srečala, potrebnega je bilo nekaj dogovarjanja, toda na koncu in potem, ko je tudi sam prebral prevod mojega uvodnika in koncepta knjige, je bilo vse dokaj hitro.

Na kateri del knjige ste najbolj ponosni oziroma ste najbolj veseli, da je objavljen?
Morda na poglavja, ki govorijo tudi o slovenskem področju relija. Predvsem zato, ker sem v tistih besedah tudi sam osebno najbolj vpleten.

Sočasno ste pisali še knjigo o slovenskem avto športu. Katera vam je vzela več časa?
Več časa je vzela kronološka knjiga o slovenskem avtošportu med leti 1911 in 2012. Predvsem zbiranje informacij, ki jih do zdaj še nihče ni uredil in zato nisem imel nobene osnove. Zato sem vesel, da je tudi ta knjiga končana in da bo mogoče v prihodnje tudi slovenski avtošport bolje in lažje opisovati.

Kaj je bistvena razlika teh dveh knjig?
Knjiga o stoletnici slovenskega avtošporta je kronološki in zgodovinski pregled. Knjiga temelji izključno na dejstvih in služi prav pregledu razvoja in nastanka različnih disciplin in različnih mejnikov. Knjiga Usodna strast je namenjena le reliju. Ta knjiga pa temelji na ljudeh in njihovih emocijah ter zgodbi, ki zaradi njih nastaja. Kronološki podatki o svetovnem reliju so zbrani na internetu, zato v tako knjigo v prevelikem obsegu ne sodijo. Predvsem pa je Usodna strast tudi moja prvoosebna izpoved o dojemanju relija.