Po Ljubljani in okolici s 5,3 litra

Aktualno, Novosti

Toliko neosvinčenega bencina je namreč na slovenski predstavitvi porabila hibridna toyota prius, ki bo pri nas na prodaj od 15. oktobra dalje. Podatek morda na prvi pogled ni nič posebnega, a prius je avtomobil, po…

Toliko neosvinčenega bencina je namreč na slovenski predstavitvi porabila hibridna toyota prius, ki bo pri nas na prodaj od 15. oktobra dalje. Podatek morda na prvi pogled ni nič posebnega, a prius je avtomobil, po velikosti primerljiv z avensisom ali passatom, navedena poraba pa je bila dejansko dosežena (normirana je še okrogel liter nižja). Pri tem smo upoštevali omejitve hitrosti (tako po mestu, izvem mesta, kot tudi na avtocesti), brez pretiranega varčevanja in nežnega božanja pedala za plin.

Toyotina okoljevarstvena vizija

Toyota ima vizijo do leta 2020, ko se bo svetovni vozni park pa napovedih povečal s sedanjih 700 milijonov na 1,3 milijarde vozil, zmanjšati vsebnost škodljivih plinov (ogljikovega dioksida in dušikovih oksidov) v izpuhu svojih vozil oziroma motorjev na eno tretjino sedanje vrednosti. S hibridno tehnologijo se je Toyota začela ukvarjati že pred 40 leti, prvi tovrstni serijski avtomobil pa je bil leta 1997 prius prve generacije. Sprva so ga prodajali le na Japonskem, tri leta kasneje pa tudi v Evropi in ZDA. Prodali so jih 115 tisoč, od tega 4 tisoč v Evropi. Konec lanskega leta je Toyota začela prodajati priusa druge generacije, ki so ga predvsem v ZDA kupci sprejeli z odprtimi rokami. Letos so ga okronali celo z naslovom avto leta 2004.

Mešanica limuzine, karavana in enoprostorca

Toyota prius kljub hibridni tehnologiji ni nikakršen futurističen koncept kapljičaste oblike s pokritimi ozkimi kolesi. Gre za avtomobil, narejen po današnjem oblikovnem okusu s pridihom svojskosti, saj je nekakšna mešanica med limuzino, karavanom in enoprostorcem. Zadek je z deljenim zadnjim steklom nekje med karavanskim in limuzinskim, enoprostorske gene pa nakazujejo nekoliko višja karoserija ter položen sprednji del, nazadnje pa tudi majhno trikotno okno med okvirom vetrobranskega stekla in sprednjim parom vrat. Oblika je poleg prostornosti podrejena predvsem aerodinamičnim zahtevam, prius se namreč ponaša z enim izmed najnižjih količnikov zračnega upora, 0,26.

Večina stikal je nameščenih na volanu

Potniška kabina je ob zunanji dolžini 445 cm zaradi svojevrstne zasnove izrazito prostorna, k čemer pripomorejo tudi v kote karoserije nameščena kolesa in s tem povezana medosna razdalja 270 cm. Tako na sprednjih sedežih kot tudi na zadnji klopi je v vse smeri dovolj prostora, prtljažni prostor pa meri uporabnih 410 litrov. Armaturna plošča z digitalnimi merilniki je nameščena pred voznikom, osrednji del na sredinski konzoli pa zavzema 7-palčni barvni zaslon, ki med drugim lahko prikazuje tudi režim oziroma fazo delovanja hibridnega pogona. Večina stikal, tudi za uravnavanje delovanja klimatske naprave, je nameščena na volanskem obroču.

Priusa lahko poganja samo elektrika

Hibridni pogon sestavljata 1,5-litrski bencinski motor z močjo 78 KM pri 5.000 vrtljajih in 115 Nm navora pri 4.000 vrtljajih na minuto ter elektromotor z močjo 50 kW (68 KM) med 1.200 in 1.540 vrtljaji in navorom 400 Nm, ki je na voljo že med nič in 1.200 vrtljaji. Zraven sodijo še generator in planetni zobniški prenos, ki povezuje vse tri komponente, v prtljažni prostor nameščen baterija in podporna elektronika. Največja hitrost, ki jo je prius sposoben razviti, znaša 170 km/h, do hitrosti 45 km/h pa se je do razdalje enega kilometra mogoče voziti zgolj z elektromotorjem. Za pospešek od nič do 100 km/h prius potrebuje 10,9 s, deklarirana poraba goriva pa znaša 4,3 litra na sto kilometrov. Zaradi tega dosega emisijo ogljikovega dioksida v izpuhu nizkih 104 g/km.

Popolnoma opremljen avtomobil

V Sloveniji je na voljo le popolnoma opremljen prius, manjka mu le navigacijski sistem, ki pa bo na voljo takoj, ko bo izdelana digitalna avtokarta Slovenije. Sicer pa je prius med drugim opremljen z litimi platišči premera 16 palcev, JBL audio sistemom s šestimi zvočniki in 7-palčnim večopravilnim barvnim zaslonom na sredinski konzoli, s področja varnosti pa seveda z vso elektroniko (ABS, VSC+, TRC) in osmimi zračnimi blazinami. Prius sodi tudi v skupino najvarnejših avtomobilov, ki so si na EuroNCAP preizkusnih trkih za pasivno varnost prislužili oceno pet zvezdic.

6,22 milijona je za priusa povsem razumna cena

Toyota prius naj bi v Sloveniji prihodnje leto našla 50 kupcev za ceno 6.215.000 tolarjev. Na prvi pogled veliko denarja, a ko priusa začnemo primerjati s podobno veliki in podobno opremljeni avtomobili s podobno zmogljivim dizelskim motorjem, je cena povsem sprejemljiva. Avensis 2,0 D4-D sol recimo stane okroglih 6 milijonov tolarjev, a med drugim na primer ni opremljen z avtomatskim menjalnikom. K ugodni ceni pripomore tudi oprostitev davka na motorna vozila (za vozila z emisijo CO2 manjšo od 110g/km), Ekološki razvojni sklad Republike Slovenije pa ob nakupu priusa nudi kredit po ugodni obrestni meri.