Znova slabše v ZDA

Aktualno

Koncern Volkswagen je septembra na največjem avtomobilskem trgu na svetu znova zabeležil slabšo prodajo. Izkupiček šteje 20.872 vozil, kar pomeni četrtinski padec v primerjavi z istim mesecem lani. Popolnoma drugačne številke je dosegel BMW, ki…

Koncern Volkswagen je septembra na največjem avtomobilskem trgu na svetu znova zabeležil slabšo prodajo. Izkupiček šteje 20.872 vozil, kar pomeni četrtinski padec v primerjavi z istim mesecem lani. Popolnoma drugačne številke je dosegel BMW, ki je v enakem obdobju uspel s 30-odstotnim povečanjem prodaje, kar v obdobju od začetka leta pomeni 6,2-odstotni porast.

Volkswagen je padec zabeležil pri vseh znamkah, od začetka leta je znižanje prodaje 15,7-odstotno, temu pa se ni mogel izogniti niti doslej uspešni Porsche, kar odgovorni pripisujejo posledicam hurikanov na jugovzhodu države. Nižja prodaja je doletela tudi Forda (-4%), medtem ko je skupina Daimler-Chrysler zabeležila 15-odstotni porast, čeprav je prodaja avtomobilov znamke Mercedes-Benz ostala na približno enaki ravni kot v lanskem septembru.