Vseznalec leta 2006

Aktualno

Vseznalec Družinski enoprostorci, ki znajo tudi katero od športnejših disciplin, so vse bolj v modi. Tudi Nissan je stopil na pot vseznalstva in v Parizu predstavil koncept tone, ki je s svojo zasnovo podoben renaultu…

Vseznalec Družinski enoprostorci, ki znajo tudi katero od športnejših disciplin, so vse bolj v modi. Tudi Nissan je stopil na pot vseznalstva in v Parizu predstavil koncept tone, ki je s svojo zasnovo podoben renaultu modusu, vendar je od njega precej večji, prostornejši in športnejši.

Tone bazira na skupni platformi Renaulta in Nissana, v dolžino meri 4,06 m, na 2,60 m medosne razdalje pa ponuja prostor največ petim potnikom. Oblikovalci so posegli v bisago novejših hišnih oblikovalskih dosežkov, sprednji del avtomobila na prvi pogled spominja na micro, njegova streha je kupolasta, visoka bočna linija pa izraža športno naravnanost. Zadek krasijo zanimivo oblikovane luči z zavihkom na strehi, masko motorja pa smo že videli pri terencu muranu. Notranjost avtomobila razsvetljujeta dve podolgovati strešni okni, ki skupaj z veliko aluminija na minimalistično zasnovani armaturni plošči ponujata prijazno in prostorno potniško kabino. Sicer ta ne ponuja veliko novega, pričakovano uporabnost opravičuje zložljiva zadnja klop, ki omogoča popolnoma ravno dno prtljažnika, ki skriva dodaten 90-litrski pokrit predal. Nissan tone naj bi luč sveta ugledal v začetku leta 2006, njegova limuzinska oziroma kombilimuzinskega izvedenka pa naj bi zamenjali ostarelo almero.