Kupe-kabriolet spomladi 2006

Aktualno

Ford na pariškem avtomobilskem salonu predstavlja koncept kupe-kabrioleta na osnovi novega focusa, ki bo tekmoval v kompaktnem razredu. Serijska različica naj bi bila nared do spomladi leta 2006.   Focus vignale je tako kot večina…

Ford na pariškem avtomobilskem salonu predstavlja koncept kupe-kabrioleta na osnovi novega focusa, ki bo tekmoval v kompaktnem razredu. Serijska različica naj bi bila nared do spomladi leta 2006.

 

Focus vignale je tako kot večina njegovih tekmecev opremljen z zložljivo trdno strešno konstrukcijo, njegove linije pa prihajajo izpod peres oblikovalske skupine oz angleškega Duntona. Avtomobil se na pogled precej razlikuje od tri in petvratnega focusa druge generacije, masko motorja krasijo vodoravne kromirane letve, pod njimi se nahaja velika odprtina za zajem zraka. Bok zaznamujejo močno izraženi blatniki, kromirane letve in kljuke vrat, s katerimi vignale pridobi nekaj prestiža. Elegantne zadnje luči in pravokotni zaključki izpušnih cevi, ki so integrirani v zadnji spojler, zaokrožajo podobo zadka. Nekaj drznosti pridajajo ogromna 20-palčna aluminijasta kolesa, nekaj aluminija najdemo tudi v svetli, v usnje oblečeni potniški kabini, ki nudi prostor štirim potnikom, v drugi vrsti seveda le za silo.