Precej sprememb za leto 2005

Aktualno

Kawasaki je za leto 2005 predstavil prenovljena superšportna 600-kubična motocikla, ZX-6R in bolj dirkalno orientiranega ZX-6RR. Oba se ponašata s številnimi tako oblikovnimi kot tudi tehničnimi spremembami, ki obsegajo vse od pogonskega agregata, vzmetenja in…

Kawasaki je za leto 2005 predstavil prenovljena superšportna 600-kubična motocikla, ZX-6R in bolj dirkalno orientiranega ZX-6RR. Oba se ponašata s številnimi tako oblikovnimi kot tudi tehničnimi spremembami, ki obsegajo vse od pogonskega agregata, vzmetenja in geometrije, do nekoliko drugačnega položaja za voznika.

Oba motocikla se ponaša s precej spremenjenim izgledom, oblika oklepa je podrejena predvsem aerodinamiki. Spremenjena ste tudi oblika rezervoarja za gorivo in zadnji del, drugače speljan izpušni sistem pa se sedaj zaključuje pod sedežem. Pogonska agregata se ponašata z novimi glavami, valji in bati ter večnimi ventili. Spremenjen je sistem ram-air z večjim airboxom in nekoliko dodelanim polnjenjem motorja, na vsakem valju pa sta sedaj nameščena dva injektorja za gorivo. V smislu bolj lahkotnega prestavljanja je pri obeh modelih dodelan tudi menjalnik. Model 6R je dobil daljšo tretjo prestavo ter sklopko sistemom proti blokiranju zadnjega kolesa ob prestavljanju navzdol, pri modelu 6RR serijsko že od leta 2004 dalje. Drugačen okvir se sedaj ponaša s krajšo medosno razdaljo, daljša nihajna roka pa je vpeta bolj prosti središču motocikla. Manjših sprememb je deležno tudi vzmetenje, drugačen pa je tudi položaj za krmilom.